Üniversite mi? Çalışmak mı?

Önemsiz Cioran

Hectopat
Katılım
15 Eylül 2020
Mesajlar
99
Üniversite okusam, 25-26 gibi mezun olacağım. Tanıdık birileri de yok (!). 25-26 yaşında 30-35 bin borçla mezun olup, belki 1-2 yılda belki iş bulamayacağım. Zaten 1-2 sene geçse 27-28 yaşlarında olacağım üniversite okuduktan sonra.
Çevremdeki herkes üniversite oku diyor, ama ben çalışmanın daha mantıklı olduğunu düşünüyorum.
Sizin fikirleriniz neler bu konuda, yardımcı olursanız çok sevinirim. Size 150-200 bin sıralamayla üniversite okumak mı mantıklı geliyor, yoksa çalışmaya başlamak mı?

Yazdıklarınızı tek tek okuyup, üzerine düşüneceğim.
 
Elbette herkesin kendi düşüncesi ve yaşam tarzı fakat ben üniversitenin sadece iş odaklı düşünülmesini yanlış buluyorum. Herkes üniversite kapısından bir kez olsun geçmeli, o eğitimi görmeli zannımca.
 
30 yaşında eğitim bitirmek nedir? Ben olsam şimdi hemen ticarete başlardım çok zaman kaybı 30 yaşına kadar eğitim ile geçirmek ve üstüne borç almak bence kendi işinizin patronu olun ilk 5 yıl filan zahmetli geçer sonrası zaten sizle alakası kalmıyor bile.
 
Elbette herkesin kendi düşüncesi ve yaşam tarzı fakat ben üniversitenin sadece iş odaklı düşünülmesini yanlış buluyorum. Herkes üniversite kapısından bir kez olsun geçmeli, o eğitimi görmeli zannımca.
Bende iş odaklı düşünülmesini istemezdim. Ama Kanada ya da Batı Avrupa ülkesi için geçerli dediğiniz durum bence.
 
Şu anda ben 229k ile elektrik elektronik mühendisliği okumaktayım. Ama ben bu üniversitenin bu kadar kök söktüreceğini bilmiyordum. Şu an bandırma üniversitesindeyim. Eğer notlarımı düzeltebilirsem geçiş yaptıktan sonra memleketime donduracağım bir süre. Veya geçersem eğer memleketimde ki üniversiteye o zaman 1. sınıfta o okulda farklı dersler var onları alacağım sadece 2. sınıfa hemen ders almayacağım. Biraz rahatlatıcağım kendimi. Üniversite biraz zor yer. Bana normal şekilde çalışmak daha kolay gelmeye başladı. Yani eğer geçiş yapamaz isem 1 sene donduracağım okulu. Yani biraz da bana tavsiye lazım.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı