Üniversite mi? Çalışmak mı?

Şu anda ben 229k ile elektrik elektronik mühendisliği okumaktayım. Ama ben bu üniversitenin bu kadar kök söktüreceğini bilmiyordum. Şu an bandırma üniversitesindeyim. Eğer notlarımı düzeltebilirsem geçiş yaptıktan sonra memleketime donduracağım bir süre. Veya geçersem eğer memleketimde ki üniversiteye o zaman 1. sınıfta o okulda farklı dersler var onları alacağım sadece 2. sınıfa hemen ders almayacağım. Biraz rahatlatıcağım kendimi. Üniversite biraz zor yer. Bana normal şekilde çalışmak daha kolay gelmeye başladı. Yani eğer geçiş yapamaz isem 1 sene donduracağım okulu. Yani biraz da bana tavsiye lazım.
Size iyi şanslar dilerim. Ben bir hobi bulun derim size işiniz bittiğinde yaparsınız. Müzik yapmak/çalmak, oyun oynamak vb.. Stresinizi azaltır.
3500 TL aylık. Satış elemanı.

Hangi mağazanın ya da nerenin satış elemanı olacaksınız ? Az tecrübem var da yardımcı olayım
 
Üniversite okusam, 25-26 gibi mezun olacağım. Tanıdık birileri de yok (!). 25-26 yaşında 30-35 bin borçla mezun olup, belki 1-2 yılda belki iş bulamayacağım. Zaten 1-2 sene geçse 27-28 yaşlarında olacağım üniversite okuduktan sonra.
Çevremdeki herkes üniversite oku diyor, ama ben çalışmanın daha mantıklı olduğunu düşünüyorum.
Sizin fikirleriniz neler bu konuda, yardımcı olursanız çok sevinirim. Size 150-200 bin sıralamayla üniversite okumak mı mantıklı geliyor, yoksa çalışmaya başlamak mı?

Yazdıklarınızı tek tek okuyup, üzerine düşüneceğim.
Eğer tarih öğretmenliği ise 2 kere düşün. Çünkü hem az alım yapıyor hem yüksek puan. Ama KPSS'den polislik vs. düşünebilirsin. Satış elemanı olarak çalışıp yükselebilirsin de. Tamamen sana bağlı bir durum. Ama maddi durumların varsa ben her zaman üniversite okumandan yanayım.
 
Size iyi şanslar dilerim. Ben bir hobi bulun derim size işiniz bittiğinde yaparsınız. Müzik yapmak/çalmak, oyun oynamak vb. stresinizi azaltır.

Yani daha çok ben güç kaynağı üretip satmayı düşünüyorum. Ama şu an pek maddi kaynağım yok. Ha babamın benim için biriktirdiği para var ama üniversite sonrası iş kurarken daha çok lazım olacak o para bana. Ne gibi tavsiyen var? Birkaç kart ile mining yapıp oradan gelen para ile rige kart eklesem bu şekilde yaptıktan sonra zamanı gelince bu yapmak istediğine bütçe olarak işime yarar mı bir fikrim yok.
 
Eğer tarih öğretmenliği ise 2 kere düşün. Çünkü hem az alım yapıyor hem yüksek puan. Ama KPSS'den polislik vs. düşünebilirsin. Satış elemanı olarak çalışıp yükselebilirsin de. Tamamen sana bağlı bir durum. Ama maddi durumların varsa ben her zaman üniversite okumandan yanayım.
Haklısınız, az alım yaptığını biliyorum. Kpss'den polisliğe de girerim ancak gerçekten onda da baya bir torpil dönüyor.
 
Ama mining yapma fikrim var. Şu KYK bursu veya kredisi sonuçlandı bir tane R9 380 alacağım. Onunla kazabildiğim kadar ETC kazıcağım. Şu an RX 550 ile ETC kazmaktayım ama aylık 200 TL zor kazandırıyor. Elektrik dahil değil. En azından elektriği ben ödemiyorum.@Afeka
 
Yani daha çok ben güç kaynağı üretip satmayı düşünüyorum. Ama şu an pek maddi kaynağım yok. Ha babamın benim için biriktirdiği para var ama üniversite sonrası iş kurarken daha çok lazım olacak o para bana. Ne gibi tavsiyen var. Birkaç kart ile mining yapıp oradan gelen para ile rige kart eklesem bu şekilde yaptıktan sonra zamanı gelince bu yapmak istediğine bütçe olarak işime yararmı bir fikrim yok.
Oyunlardan para kazanmayı deneyin. Youtube kanalınızı geliştirin, mining yapın, lotolara şans oyunlarına katılın, çekilişlere katılın, eğer bir konuda yeteneğiniz varsa (santranç, koşu gibi vb.) onları geliştirip turnuvalara katılın. Dediklerim boş gelebilir ama deneyin genede.
 
Oyunlardan para kazanmayı deneyin. YouTube kanalınızı geliştirin, mining yapın, lotolara şans oyunlarına katılın, çekilişlere katılın, eğer bir konuda yeteneğiniz varsa (santranç, koşu gibi vb.) Onları geliştirip turnuvalara katılın. Dediklerim boş gelebilir ama deneyin gene de.

Koşu demişken aslında hızlı koşabiliyorum. Kiloma rağmen hızlı koşabiliyorum. Biraz daha zayıflarsam turnuvalara belki katılırım. Ama lotodur çekiliştir bunları pek sevmiyorum. Bir yaptığım mining var o kadar. Aslında böyle konuşmak iyi geldi.

Sana gelirsek @Önemsiz Cioran bence yapmak istediklerini dinle önce. Sonrasında yap. Üniversite sınavına çalışıp istersen bir üniversite kazan. Ama bölümü iyi olsun bence. Tarih öğretmenliği arkadaşın dediği gibi az ataması var. Bence başka bölüme yönelin veya tarih araştırmacılılığı ile alakalı bölümler tercih edebilirsiniz.

Son karar sizin. Ben kararımı az buçuk verdim bakalım Allah sonumuzu hayır etsin.
 
Üniversite'de mesleki anlamda tecrübe kazanmayı başarıp yeni mezunlar arasından kendini çekip alırsan iş bulmakta zorlanmazsın, iş seni bulur. Ancak öğretmenlik gibi bölümlerde çalışma sahası çok daha kısıtlı, para kazanma niyetiyle üniversiteye gidiyorsanız öğretmenlik şu sıralar en yanlış tercih.
Eğer ki maddi imkanların el veriyor ise gitmende fayda var, özellikle şehir merkezinde yaşamıyorsan farklı insanların olduğu bir ortamı görmüş olmak bile kalan hayatın için çok fazla tecrübe demek. Ancak şu dönemde sizin almayı beklediğiniz 3500 TL bir öğrencinin aylık masrafı halini almaya başladı. Eğer ki bulduğunuz iş sizi ileride iyi bir noktaya taşıyabilir ise elbette okumayı boş verin gitsin.
 

Geri
Yukarı