Üniversite mi yoksa meslek öğrenmek mi?

qdexz_vl

Hectopat
Daha fazla  
11.sınıf bilişim öğrencisiyim seneye staj var 12. sınıfta yani sonra ne yapacağımı bilmiyorum.
Sizce hiç değilse 2 yıllık bir bilişim bölümümü okusam yoksa liseden sonra bir yere girip çırak olarak başlayıp elime bir meslek mi alsam büyüklerimizin deyişiyle elime bir bilezik mi taksam?
Ailem baskılamıyor ama sadece fikirlerini söylüyorlar; Üniversite artık zaman kaybı onun yerine git bir yerde meslek öğren 2 senede daha iyi diyorlar. Her üniversite okuyan işi bilmiş olmuyor ama okumayan işi biliyor hiç değilse bir şeyler katmış oluyorlar kendilerine diyorlar. İnsanlarda çalışacak insan olarak işi bilen insanı ister diyorlar çok kararsızım ne yapmalıyım?

11.sınıf bilişim öğrencisiyim seneye staj var 12. sınıfta yani sonra ne yapacağımı bilmiyorum.
Sizce hiç değilse 2 yıllık bir bilişim bölümümü okusam yoksa liseden sonra bir yere girip çırak olarak başlayıp elime bir meslek mi alsam büyüklerimizin deyişiyle elime bir bilezik mi taksam?
Ailem baskılamıyor ama sadece fikirlerini söylüyorlar; üniversite artık zaman kaybı onun yerine git bir yerde meslek öğren 2 senede daha iyi diyorlar. Her üniversite okuyan işi bilmiş olmuyor ama okumayan işi biliyor hiç değilse bir şeyler katmış oluyorlar kendilerine diyorlar. İnsanlarda çalışacak insan olarak işi bilen insanı ister diyorlar çok kararsızım ne yapmalıyım?

Bu konuda dışarıdan fikir görüş alarak bence yanlış yaparsın. Düşün taşın ve sana mantıklı geleni yap, 5 10 yıl sonra keşke şunu onu dinlemeseydim diyebilirsin iki seçenektede.

Bu konuda dışarıdan fikir görüş alarak bence yanlış yaparsın. Düşün taşın ve sana mantıklı geleni yap, 5 10 yıl sonra keşke şunu onu dinlemeseydim diyebilirsin iki seçenektede.

Ama ne yapacağımı bilmiyorum hangi yol iş hayatımı kolaylaştıracağını ileriki hayatımda

Çıraklık çok zor hocam. Arkadaşım var bir tane kendisi isyan ediyor keşke anadoluda okusaydım diye. Yine senin kararın fakat derslerin güzelse ve kendine güveniyorsan benim tavsiyem okumandır. 4 yıllık bölüm seçmeni tavsiye ederim.

2 senelik okuyabileceğin bilgisayar programcılığı, bilişim güvenliği teknolojisi, bilgisayar destekli tasarım animasyon veya web tasarım gibi bölümlerden olacak.

Şu anda programcılık okuyorum her telden bir şeyler katıyolar, üzerine durursan öğreniyorsun ama sen kod yazmaktan keyif alacak mısın o önemli.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı