Üniversite neden lise gibi?

asmsrm

Decapat
Katılım
6 Aralık 2021
Mesajlar
335
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Bu yıl üniversiteye başladım. Bölümüm İngiliz dili ve edebiyatı ve şu an hazırlıktayım ama hiç üniversite gibi değil bildiğiniz lise 5 gibi. Bilmiyorum ben 24 yaşında olduğum için ve diğerleri benden küçük olduğu için mi bana öyle geliyor bilmiyorum. Sınıftakiler kaç yaşlarına gelmişler ama hâlâ ergence davranışlar, cıvık cıvık hareketler sergiliyorlar. Sürekli birbirleriyle dalga geçen, cool olmaya çalışan tipler falan var. Sanki lisede okuyor gibiyim. Üniversiteyi hiç böyle tahmin etmemiştim. Gerçekten beklentilerimin çok altında. Bunun dışında şu an bana hazırlığın da çok bir katkısı olmadığını ve sırf bu anlattıklarım yüzünden üniversiteyi bırakmayı düşünmüyor değilim. Ne yapacağımı bilmiyorum.
 
Son düzenleme:
20-25 sene önceki Üniversite ortamını bulamazsın çünkü üniversite değerli bir yapı olmaktan çıktı ve bunun kıymetini bilmeyen insanlarla dolu bir ana sınıfı haline geldi. Hepsi değil tabii ki ama vakıf üniversitesine giden biri olarak 15 sene önce bozulmaya başlamıştı o ciddi akademik öğrenci ortamı.
 
Ben İstanbul'da özel üniversitede okurken aynı şeyi yaşamıştım 2018'te. Daha sonra 2019'da devlet üniversitesine geçiş yaptım oradakiler daha olgun davranıyorlardı. Çok fazla faktör var bulunduğu şehir, vakıf durumu, okuduğun bölüm vs.
 
Hazırlık için -hocalar dahil- üniversitenin büyük bir kısmı "lise 5" derler zaten.
Yarım dönem daha dayanın, 1.sınıfta biraz daha düzelecek.
Düzeleceğini sanmıyorum. 1. sınıfta neyse 4. sınıfta aynıydı herkes. Ergen, kendini geliştirememiş, toksik ve iğrenç insanlara çok rastlayacak post sahibi arkadaş.
 

Geri
Yukarı