Üniversite okumadan yazılımda gelişme

Düşüncemi belirtiyorum: Bence pek önemli değil önemli olan bilgili olman ve şirketlerin işine yaraman gerçekten iyi bir yazılım bilgin olursa bir oyun şirketinde çalışırsın.

Gelirsin ama millet yarışa arabayla başlarken sen bisikletle başlamış olursun. Aradaki farkı kapatmak için çok çalışman lazım.

Yazılımcı ve yazılım mühendisi aynı şey değil, kendini geliştirirsen ne olacağı belli olmaz ancak henüz 9. sınıfta neden üniversite okumadan iyi yerlere gelme hayali kurduğunuzu anlamadım. Hakkını vererek üniversite okumak size ne kaybettirir?

Gelirsin ama millet yarışa arabayla başlarken sen bisikletle başlamış olursun. Aradaki farkı kapatmak için çok çalışman lazım.
bunun içinde şuanda çalışıyorum zaten akranlarım valorant gibi oyunlar oynarken ben küçük çaplı oyun kodluyorum

Yazılımcı ve yazılım mühendisi aynı şey değil, kendini geliştirirsen ne olacağı belli olmaz ancak henüz 9. sınıfta neden üniversite okumadan iyi yerlere gelme hayali kurduğunuzu anlamadım. Hakkını vererek üniversite okumak size ne kaybettirir?
ders çalışmaktan nefret ediyorum çok ağır bir yük gibi geliyor bana

-İşe girerken senden GitHub falan istemeyecekler. Seni işe alanın GitHub'ın varlığından haberi varsa şükret.
-İşe girerken senden diploma ve dil isteyecekler.

ÜNİVERSİTE OKUMAK ŞART ŞART ŞART. Yapanlar var mı var ancak yapamayana bakacaksın.

9.sınıfı 9'da, 10.sınıfı 10'da kapatırsan senden iyisi olmaz. O 12.sınıfların sözlerine sakın kanmayın işte yok "9'da ders mi çalışılır 10'da ders mi çalışılır" falan diye. 9'dan beri ders çalışan kimi tanıyorsam şu anda üniversite olarak çok iyi yerdeler. Ben çok pişmanım 🥲.

ders çalışmaktan nefret ediyorum çok ağır bir yük gibi geliyor bana
Biz de ders çalışırken bayılarak çalışmadık ancak hayallerimiz doğrultusunda kendimizi "her anlamda" geliştirmek için bazen hayalimizdeki meslekle alakasız da olsa derslerimize çalıştık. Bu, gereksiz bir yükten ziyade eğer işinin, yani öğrenciliğin hakkını verirsen ileride ve iş hayatında senin ne kadar azimli ve çalışkan olacağını belirleyen bir alışkanlıktır. Bence bu kadar erken, ergenliğin zirve yaptığı yıllarda kendini üniversite okumamaya şartlama. Hele ki "üniversite okumayın, üniversite saçmalık, üniversite cart, üniversite zort" diyen her insana da kulak verme. Üniversite kötü bir yer değil. Onu verimli kılacak olan senin istek ve arzun. Naçizane abi tavsiyesi.

Ders çalışmak aşırı zor geliyorsa yazılım öğrenmenin de çok kolay olmadığını hatırlatırım.

Bu arada, normalde oyun kodlama için aşırı yüksek OOP, design patternler ve mimari bilgisi gerekir. Türkiye standartlarını bilmiyorum ancak çok küçük oyunlar dışında bir ekipte yer almak için diploma istenir genelde. Elinizdeki bir diploma en azından bu konuda bir fikir sahibi olduğunuzu göstermenin yollarından biridir, yoksa yukarıdaki bir arkadaşın dediği gibi diğer adaylar iş bulma konusunda arabayla giderken siz bisikletle onlarla yarışmaya çalışırsınız.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı