Üniversite okumak mı çalışmak mı?

Pikeas

Hectopat
Katılım
10 Ocak 2021
Mesajlar
87
Yer
İzmit
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Seslendirme ve Dublaj Sanatçısı
Merhabalar. Adım Ömer Faruk ve 19 yaşındayım. 7-8 yıldır seslendirme ve dublaja çok büyük hayranlık duyuyor ve ilerideki mesleğimin bu olmasını çok istiyordum. 2020 senesinde federal film Akademi'den eğitim aldım ve artık neredeyse bir dublaj sanatçısıyım. Sadece seslendirme stüdyolarına girip başlamak kaldı. Ve bir stüdyoyla da görüştüğümde beni işe alabileceklerini söyledi. Şimdi benim ilkokuldan beri derslerim hiç iyi değildi. Şu an lise mezunuyum 2. kere sınava gireceğim. Geçen sene barajı bile geçememiştim. Ayrıca meslek lisesi mezunuyum. Şu anda da dershaneye gitmeme rağmen TYT toplam netim 15 - 30 arasında geziyor. Sizden akıl istiyorum. Ben şimdi ne yapmalıyım? Dandik bir üniversite bile olsa girmeli miyim? Yoksa benim için tamamiyle zaman kaybı mı? Yani bilemiyorum üniversite okusam bile mezun olduğum işi yapacağımı hiç zannetmiyorum. Ki zaten bu netlerle de doğru düzgün bir yere gidebileceğimi de hiç sanmıyorum sadece gireceğim. Ailem çok baskı yapıyor illa bir üniversite bitir diye ama ben zaman kaybı olacağını düşünüyorum. Mesleğimi elime aldıktan sonra kendimi geliştirip kanıtladıktan sonra üniversiteyi açıktan da okuyabilirim. Şu anda önceliğim iş olsun diye düşünüyorum. Sizin bu konudaki görüşlerinizi merak ediyorum. Seslendirme ve dublajla ilgili sormak istediğiniz soru varsa cevaplayabilirim biraz bilgim var şimdiden teşekkür ederim.
 
İmkanınız varsa seneye veya sonraki sene için adamakıllı hazırlanın. Üniversite mezunu olmadan kimse işe almıyor artık.

Geçen senede hazırlanmıştım fakat barajı bile geçemedim. Şimdilerde girdiğim denemelerde toplam TYT netlerim 23 - 25 arası geziyor. Bu böyle sürekli devam edeceğine mesleğimi elime almaya başlasam en azından yerimi garantilemiş olmaz mıyım? Ayrıca kendimi geliştirip bu meslekte yer edinirsem gelecekte başka bir işe girmeyi düşünmüyorum. Benim bütün hocalarım en az 30 yıldır bu mesleği yapıyorlardı. Ve İstanbul gibi bir yerde sadece seslendirme yaparak geçimlerini sağlayabiliyorlar. Bu mesleğe ne kadar erken girerseniz o kadar iyi. Çünkü bu meslekte tutunabilmeniz için ya çok şanslı olmanız gerekmekte misal deadpool gibi bir işin gelmesi gerekmekte ki onda da başrol konuşmanız gerekmekte. ya da bu meslekte yıllarca var olmanız gerekmekte. Kulaklarda yer edinmek gerek. Bu yüzden bir an önce mesleğimi elime alıp daha sonradan açıktan bir üniversite okumak bana mantıklı geliyor. Sizce?
 
Bence elinizde yeteneğiniz ve mesleğiniz varken yatırımınızı işten yana kullanın. İleride ses eğitimi bölümü okuyabilirsiniz. Yetenek sınavıyla girilen bir bölüm.
 
Hocam kesinlikle işe girin, emin olun okula gitmek sizin gibi yetenekli birisi için çok saçma olur. Kendiniz demişsiniz derslerle aram iyi değil diye.
 
Açıktan da olsa işletme gibi bir şey okumanı tavsiye ederim. En kötüsünü de okusan üniversite mezunu olmak ülkede avantaj sunuyor.
 
Üniversite hayatı çoğunlukla güzeldir, yaşanması keyifli olur fakat senin durumunda öyle düşünmüyorum. Önünün açık olduğu, sevdiğin bir işi yapma şansın var. Üniversitede bu alanla alakalı bir bölüm tutturabilirim diyorsan tabii ki oku, lisans veya önlisans seviyesinde bir eğitim çok fark yaratır diye düşünüyorum. Fakat öylesine bir bölümü sırf okumuş olmak için senelerini harcamana gerek yok. Yaptığın masrafa da harcadığın zamana da yazık. Erkenden başla mesleğine derim ben. Umarım yolun açık olur kaptırır gidersin.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı