Üniversite okumak ve hayatın zorlukları

erdgnoztrk60

Femtopat
Daha fazla  
Merhaba. Konuyu açma sebebim biraz içimi dökmek ve fikir alışverişinde bulunmak. 16 yaşında lise 2'ye gidiyorum. 2 sene sonra üniversite sınavına gireceğim ve hala neyi sevdiğimi, hangi mesleğin bana uygun olduğunu, hangi işi yaparsam mutlu olacağımı, seçtiğim bölümde başarılı olabilecek miyim veya bölümü bitirdiğimde atanabilecek miyim gibi daha birçok soruyu kafamda sürekli düşünüyorum ve bu beni çok yoruyor.
Bölüm seçiminden daha çok 3 yaşımda hayatıma giren tıp-1 diyabet(şeker hastalığı) hayatımı gerçekten çok zorlaştırdı. 14 yaşımda beraberinde getirdiği böbrekde protein kaçağı gibi bir rahatsızlık daha beni buldu. Bu 2 hastalığımla mücadele sürecimde kendi yaşadığım şehirde bölümü olmaması gerçekten çok acı bir durum.
Kontrol için her 3 ayda bir Sivas, 6 ayda bir Kayseri'ye gitmek zorunda kalıyorum. Bu her ne kadar nadir olsa da gerçekten çok acınası bir durum ileride, büyüdüğümde bende tek başıma gitmek zorunda kalacağım tabii eğer o zamana kadar burada o bölümler açılmazsa çünkü üniversite okursam mecbur burada okumam gerekecek çünkü bu hastalıklarla tek başıma başa çıkamayacağım gibi duruyor.
Çünkü şekerimi düzenli götürüp karnıma ve koluma bağlı cihazları her 2 haftada bir temin etmem gerek ve bu durum aksamamalı. Cihazlara her ay neredeyse 10k gibi bir ücret ödüyoruz sağ olsun ailem buna hiç takılmadan ödüyor ve bana bu imkanı sağlıyor. Öbür türlü her yemek yediğimde iğne vurunucaktım ki 10 yaşıma kadar bunu yaptım ve teknolojinin getirdiği bir cihaz sayesinde artık iğne vurmak yerine vücuduma bağlı bir aparat ile insülin yani şekerimin düşmesini sağlayan bir horman ve benim gibi şeker hastalarında pankreas çalışmıyor ve bu yüzden insülin üretilmiyor böylece şekerim dengede durmuyor ve sürekli yükseliyor bu cihaz şekerimin dengelenmesi için harika bir teknoloji.
Umarım ileride düzgün bir işim olur ve maaşı hem bana hem de hastalığım için kullandığım cihazın aparatlarına yeterli olur...
Böbrek de çıkan protein kaçağı neredeyse normal bir insanda görülmesi gereken değerin 2 katıydı ve bunu düşürmenin yolları şekerimin iyi gitmesini sağlamak ve tuz kullanmamaktı. Neyse ki bunlara katlanarak değeri büyük bir oranda düşürdüm ancak normal bir insanın değerine ulaşması gerçekten uzun bir süre alacağını söyledi doktor ve umarım böbreğime daha fazla zarar vermez çünkü diyalize bağlanmak istemiyorum :(
Biraz abartmış olabilirim kusura bakmayın. Biraz hastalığımdan ve yaşantımdan bahsetmek istedim. Daha fazla şey yazabilirim ama uzatmak istemedim. Nasıl bir yol izlemem gerektiğini bana yazarsanız mutlu olurum. Bana uygun olan yol sizce nedir?

Sağlık sorunları sebebiyle herhangi bir engel raporuna sahip misin? Uzaktan eğitim mümkün değil mi? Sağlık en büyük nimet. En küçük yaşta direkt böyle bir engelle karşılaşmanız ne acı. Allah sabır versin.

Üniversite 2'ye giden bir abin olarak sana şunu söyleyebilirim sınav anına kadar fikirlerin hep değişecek ta ki o tercih listesini hazırlamaya başladığın zamana kadar merak etme birçok insan senin gibi düşünüyor hatta şöyle düzelteyim aklı başında birçok genç* ben 8-9. sınıflarda düşünmeye başlamıştım özellikle ekonomik olarak ulan ne olacak bu durum diye. Ne haylazdım ne çalışkan kendi halimde takılıyordum hep. Tabii benim sağlıkla alakalı bir sorunum yoktu o yüzden o konuda sana herhangi bir tavsiye ya da görüş bildiremem ama hiç merak etme bir şekilde rayına oturuyor her şey zamanla. Emin ol maval okumuyorum belli ki bilinçli bir insansın bazı şeylerin farkındasın kendini yıpratmadan hayatına devam et özellikle sağlığını ve derslerini aksatmadan.

Sağlık sorunları sebebiyle herhangi bir engel raporuna sahip misin? Uzaktan eğitim mümkün değil mi? Sağlık en büyük nimet. En küçük yaşta direkt böyle bir engelle karşılaşmanız ne acı. Allah sabır versin.

Engel raporuna sahibim hatta bir ev ve bir arabam bile var kendi üzerime alınmış uzaktan eğitim mümkün fakat sağlık sorunları beni zorlayacağını düşünüyorum.
Teşekkür ederim.

Üniversite 2'ye giden bir abin olarak sana şunu söyleyebilirim sınav anına kadar fikirlerin hep değişecek ta ki o tercih listesini hazırlamaya başladığın zamana kadar merak etme birçok insan senin gibi düşünüyor hatta şöyle düzelteyim aklı başında birçok genç* ben 8-9. sınıflarda düşünmeye başlamıştım özellikle ekonomik olarak ulan ne olacak bu durum diye. Ne haylazdım ne çalışkan kendi halimde takılıyordum hep. Tabii benim sağlıkla alakalı bir sorunum yoktu o yüzden o konuda sana herhangi bir tavsiye ya da görüş bildiremem ama hiç merak etme bir şekilde rayına oturuyor her şey zamanla. Emin ol maval okumuyorum belli ki bilinçli bir insansın bazı şeylerin farkındasın kendini yıpratmadan hayatına devam et özellikle sağlığını ve derslerini aksatmadan.

Yanıtın için teşekkürler abicim umarım dediğin gibi olur Allah'dan ümit kesilmez sonuna kadar savaşıcam...

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı