Üniversite okunmalı mı?

SyLaS61

Hectopat
Kısaca şu şu an ben elektrik okuyan bir öğrenciyim ve stajyerim, işi öğreniyorum staj da bana bayağı faydalı geliyor. Evde herhangi bir şey bozulsa falan hemen çözer hallederim. Babamın kendi işi var, okul bitince beraber çalışacağız, işim hazır olduğundan boşuna 4 yıl veya 2 yıl üniversite okumak istemiyorum. Okusam da herhangi bir yerde işe falan girmeyeceğim. Bana katkısı olur ama ne kadar olur bilemem. Annem ha bire oku oku diyor fakat sınava kalmış 5 ay, bütün konuların yetişmesi de imkansız. Okumayacağım, sizce düşüncem doğru mu? Siz olsanız ne yaparsınız?

Kendi işin olacaksa pek de gerek yok ama dışarıdan falan okusan olabilir.

Meslek sahibi kimselerin eğer akademik düşünmüyorsa lisans ve üzeri eğitim almasını gereksiz buluyorum. Ancak alanınızda 2 senelik ön lisans okuyarak alacağınız bir diploma size çok fazla artı getirebilir hayatta.

Kısaca şu şu an ben elektrik okuyan bir öğrenciyim ve stajyerim, işi öğreniyorum staj da bana bayağı faydalı geliyor. Evde herhangi bir şey bozulsa falan hemen çözer hallederim. Babamın kendi işi var, okul bitince beraber çalışacağız, işim hazır olduğundan boşuna 4 yıl veya 2 yıl üniversite okumak istemiyorum. Okusam da herhangi bir yerde işe falan girmeyeceğim. Bana katkısı olur ama ne kadar olur bilemem. Annem ha bire oku oku diyor fakat sınava kalmış 5 ay, bütün konuların yetişmesi de imkansız. Okumayacağım, sizce düşüncem doğru mu? Siz olsanız ne yaparsınız?
Kendi işin varmış zaten. Mesleğin iyi. İşin de hazırsa gerek olmayabilir ama yine de açıktan oku derim. Mutlaka faydası olur. Veya gitmek istiyorsan da okula çevre için okunabilir.

Açıktan okumak Lise mantığına benzer mi puanı falan ne kadar puanla mı? Ve biz seneye şehir değiştireceğiz sıkıntı yaratır mı ?

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı