Üniversite okunmalı mı?

sanayi fikri benim kendi gorusum hocam. Annemi ne kadar 2 senelik istemeye zorlasamda maalesef 4 sene okutmaya calisiyor bir ise yaramayacagini ne kadar anlatsam da.
Valla hocam bazı ön lisans bölümleri değerli bence MYO okullarında teknik dersler veriyor 4 yıllık daha akademik. Hemde elektirik güzel meslek mühendis olmayacaksan 4 yıllığa çokta gerek yok.

Hevesin yoksa meslek edinmeni sağlayacak 2 senelik oku bence. Elektrikle alakalı şeyler önerimdir. Lisans okuman işkenceye dönebilir bırakma ihtimalin yüksek.
Alanimda bilgiliyim evet seviyorum. Dal olarak endustriyel bakim onarim okudum. Bir seyi kirip acip tekrar onla ugrasmak ya da bozuk bir seyi duzeltmeye calismak zevkli geliyor.

Valla hocam bazı ön lisans bölümleri değerli bence MYO okullarında teknik dersler veriyor 4 yıllık daha akademik. Hemde elektirik güzel meslek mühendis olmayacaksan 4 yıllığa çokta gerek yok.
Muhendislik dusunmuyorum hocam.

Hevesin yoksa meslek edinmeni sağlayacak 2 senelik oku bence. Elektrikle alakalı şeyler önerimdir. Lisans okuman işkenceye dönebilir bırakma ihtimalin yüksek.
4 sene baya büyük challange olur açıkçası oku oku bitmiyor. 2 senelik yine ittir kaktır biter belki ama 4 senelikte harap olur insan.

Tabii ki okunmalı. Evet üniversiteden mezun olduktan sonra çok büyük paralarla mesleğe başlayamayabilirsiniz ama sevdiğin işi yapmak işine severek gitmek en büyük etkendir. Sevmeyerek, küfür ede ede gittiğiniz huzursuz olarak çalıştığınız bir işte aldığınız paranın hiçbir önemi kalmıyor emin olabilirsin. Okumak istediğin bölüm neyse ilgin merakın neye varsa ona yönel, şu meslek daha çok kazandırır kafasıyla bölüm seçme. Her bölümden eğer başarı gösterir, o bölüm için çabalar o bölüm çerçevesinde kendine meslek edinmek istersen o bölümden bir şeyler başararak çıkarsın. Güzel arkadaşlıklarda kurarsan Üniversite ortamıda çok güzel olur, hayatında güzel anılar olarak kalır.

Biraz ozet gecer misiniz hocam nasıl gecti?

Bizim programda 3 gün dolu diğer günler boştu ben de bazen dolu günler de boş oluyordu tatiliydi bayramıydı bütün boşluğumda sanayiye gidiyordum müşteri ile konuşmak bile sana bir şey katıyor. Sadece pazar günü çalışmıyordum.

Yani bazen 4 ya da 3 gün çalışıyordum.

Bizim programda 3 gün dolu diğer günler boştu ben de bazen dolu günler de boş oluyordu tatiliydi bayramıydı bütün boşluğumda sanayiye gidiyordum müşteri ile konuşmak bile sana bir şey katıyor. Sadece pazar günü çalışmıyordum.
Isi ogrenip orda gelisince zevkli gelir tabi hocam darisida bize insallah. Okursamda koca iki sene zaten cok arkadas edinecegimi sanmiyorum. Tek amacim alanla alakali gelisim yakalayip ugrasmak olur pratik anlaminda.

Son düzenleme:
Isi ogrenip orada gelisince zevkli gelir tabii hocam darisida bize inşallah. Su okul icin o populerizmin bagimlisi olan egoist insanlarla bir arada durmayi hiç sevmem. Okursamda koca iki sene zaten cok arkadas edinecegimi sanmiyorum. Tek amacim alanla alakali gelisim yakalayip ugrasmak olur pratik anlaminda.

İllaki sizinle aynı fikirde insan rast gelecektir notlar için arkadaş gibi görünende. O yüzden siz siz olun üniversiteyi ortamı güzel diyenlerden olmayın orası eğitim yuvası orada bilgi edinmek bilgiye aç olmak lazım eğer severseniz 4 yıllığa DGS ile geçebilirsiniz.

Üniversite okumak yerine direkt mesleğe gir bence.
Akranların üniversite okurken ve mezun olunca 5 parasız tecrübesiz gezerken sen kendini bu alanda daha fazla geliştirirsin ve kazancın birikimin olur hatta fırsatın olursa 3-5 yıla kendi işini bile kurabilirsin.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı