Üniversite sınavına hazırlanan bir kişi kaç saat ders çalışmalı?

Her şeyin fazlası zarardır ve her şey dozunda iyidir. İlk haftalar bu konuyla alakalı kendinize bir ders programı hazırlamanızı ve hangisine daha iyi uyum sağladığınızı gözlemlemeniz gerekir. 12 saat çalışan da var, 5 saat de çalışan var 1 saat de. Asıl önemli olan, çalıştığın sürece verim almaktır gerisi önemsiz.
Aynen. Yılbaşına kadar konulara ağırlık vermek gerekiyor. Konular kavrandıkça soru alternatifi için farklı kaynaklardan deneme sınavı çözülebilir. Bu arada 2-3 kişilik grubun olursa çözemediğiniz soruları birbirinize sorarak çözmek baya faydalı. Ben farklı dersaneki arkadaşlarımla deneme sınavı değiş tokuş ederdim.

1 yıl boyunca asla asla ders çalışmadım dersi derste dinledim ve deneme sınavlarına katıldım bir Allah'ın günü bile ders ve tekrar yapmadım. Eve geldim bilgisayarımla oynadım sabahlara kadar 3 saatlik uyku ile okula gittim geldim yazılım bölümünü kazandım kişiden kişiye değişir :)
Kesin yapmışsındır.

Kanka gel özele öğrenci kartımı paylaşayım sana? Paylaşırsam diz çökecek misin :D sana yemin ederim ki gel görüntülü de bile göstereyim hiçbir bilgimi gizlemeden.

Yazılım 4 yıllık zaten cahil arkadaşım :)
Hocam çalışmadan yazılım kazanmak mümkün değil,kaç yıldır ders anlatan hocalar bile sınavı o kadar iyi yapamıyor.

Kanka gel özele öğrenci kartımı paylaşayım sana? Paylaşırsam diz çökecek misin :D sana yemin ederim ki gel görüntülü de bile göstereyim hiçbir bilgimi gizlemeden.

Yapmana birşey demiyorum ama ders çalışmadım demen de baya tuhaf. IQ seviyen kaç bu arada 200 falan ise ancak yapılır dediğin şey.

Cahillikle alakası yok. 4 yıllık yazılım olduğu gibi 2 yıllık bilgisayar programcılığı (yazılımın temeli anlatılıyor) bölümleri de bulunmaktadır. İsteğe bağlı olarak uzaktan eğitimle üniversitede yazılım okuyan tanıdıklarımda var😊

1 yıl boyunca asla asla ders çalışmadım dersi derste dinledim ve deneme sınavlarına katıldım bir Allah'ın günü bile ders ve tekrar yapmadım. Eve geldim bilgisayarımla oynadım sabahlara kadar 3 saatlik uyku ile okula gittim geldim yazılım bölümünü kazandım kişiden kişiye değişir :)
Hocam ayıptır sorması hangi üniversite? Sınav 4 senenin tümünden yapılıyor çünkü. 1 yıl dersi derste dinleseniz bile geçen seneleri nasıl hallettiniz? Özellikle 11. sınıfı.

Ders zaten IQ seviyesi ile belirlenen bir şey kanka sende haklısın be :D bak agam ben diyorum gelin kartımı gösterim.
Ondan bahsetmedim zaten sadece dinleyerek o kadar yaptıysan en az 200 IQ falan lazım. TYT matematik bile dinleyerek o kadar yapılmaz. Yazılım mühendisliği için garip bir olay. En azından biraz pratik yapmışsındır.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı