Üniversite tavsiyesi

Yeni çıkanları bilmiyorum da, Bahçeşehir ve İzmir Ekonomi hariç özellerde yalan, devletlerde çakma Bilgisayar Muh.
Peki ne yapmalıyım? Hani meslekte ilgi ve yetenek derler ya işte ben de hep işimi bilgisayar başında yapmak istemişimdir. İkinci sorum YGS ve LYS için ne önerirsiniz? İlk hangisine ve en çok hangisine çalışayım?
 
Peki ne yapmalıyım? Hani meslekte ilgi ve yetenek derler ya işte ben de hep işimi bilgisayar başında yapmak istemişimdir. İkinci sorum YGS ve LYS için ne önerirsiniz? İlk hangisine ve en çok hangisine çalışayım?
Louis Rossman abimizin de dediği gibi, sevdiğin işi yapmaya çalışırsan başta işte acemi olduğun için sevdiğin işi sevmemeye başlarsın ama zaman geçip öğrendikçe seversin. İlgi alanlarını veya meslekleri araştır, aç ÖSYM sayfasını, lisan diye geçer üniversite bölümleri, bölümlerin isimlerine bak ve araştır ne iş yaptıklarını, kendin ve ailenin şartlarına gore bir karar ver.

Lys ye daha çok çalış, daha iyi çalış. Ygs çok çalışıp Lys'yi aksatma. Düzenli çalış ki bir günde bir haftalık çalışmak zorunda kalma. Hem düzenli çalışırsan unutman da zorlaşır bir anda çok çalışmaya göre. Milletin yaptığı programlara çok aldırma, uygulanabilir, insanın yapabileceği seviyede programlar yap kendin. Ufff 3000 soru değil 2500 soru çözdüm tribine girme diye.
 
Puan sıralamasında üst sıralarda olanlara girebilmek hedefin olsun. Türkiye'de hayalindeki meslek bilgisayar mühendisi olmak olan on binlerce kişi var. Onların arasından sıyrılabilmenin en kolay yollarından biri mezun olduğun üniversitenin kaliteli olması. Boğaziçi Üniversitesi gibi üst düzey üniversitelerden mezun olup da işsiz kalan bilgisayar mühendisinin kendisinde sorun vardır %95. Boğaziçi'ne, ODTÜ'ye, Bilkent'e (burslu), Koç'a (burslu) giden bilgisayar mühendisi adaylarının geleceği parlak ve kaliteli üniversitelerde okudukları için 1-0 önde başlıyorlar. Sen yüksek puan almaya hedefle kendini, elinde bu üniversitelere gidecek puanın olursa tercih zamanı ne seçsem diye düşünsen de seçtiğine girebileceğin için sıkıntı çekmezsin.
 
Yazılım mühendisliği bölümünü bırakmış yatay geçiş yapacak biri olarak tavsiyem değmez. Senden aldıkları getirdiklerinden çok fazla. Eğer iyi bir yazılım geliştiricisi olmak istiyorsan gününün yarısını o bilgisayarın başında geçireceksin kaçış yok. bununla birlikte uzun vadede göz ağrıları/bozulmaları eklem sırt ağrıları başta olmak üzere pek çok sağlık sorunuda beraberinde gelecek hareketsiz yaşamla birlikte. Sosyal hayatı zaten geç. Bunları yapmadanda bölümü okursun bitirirsin en iyi ihtimalle tekniker olarak sabah 8 akşam 5 devlette bi yer bulursun. freelance çalışırım yeaa deme normal bir iş gibi olmuyor sadece cep harçlığı verir freelance işler. özel sektör zaten çok acımasız. Belki en iyi senaryo kaza bela kendi girişimini kurup paçayı sıyırmak olabilir ama bu bahsettiğim en uç noktalar. Tüm bunların yanında aldığın diplomanın bu sektörde neredeyse hiç önemi yok. Sektörün yarısı alaylı. Daha güzel meslekler var.
 
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı