Üniversite ve uzak kalma kaygısı

HyperSpeedT

Kilopat
Katılım
17 Ekim 2018
Mesajlar
120
Biliyorsunuz bugün universite tercihlerinin son gunu. İyi kotu bir puan aldim ve tercih yaptim. Fakat birkac gundur kendimi o kadar kotu hissediyorum ki anlatamam. Yemeden icmeden kesildim. Olay tam olarak şu. Universiteye gitmekten, evden uzak kalmaktan ve tek basima bilmedigim bir sehirde olmaktan aşırı derecede korkuyorum ve stres yapiyorum. Bana bir tavsiye verin ne yapmam lazim, nasil bunu atlatabilirim. Simdiden tesekkurler.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Biliyorsunuz bugün universite tercihlerinin son gunu. İyi kotu bir puan aldim ve tercih yaptim. Fakat birkac gundur kendimi o kadar kotu hissediyorum ki anlatamam. Yemeden icmeden kesildim. Olay tam olarak şu. Universiteye gitmekten, evden uzak kalmaktan ve tek basima bilmedigim bir sehirde olmaktan aşırı derecede korkuyorum ve stres yapiyorum. Bana bir tavsiye verin ne yapmam lazim, nasil bunu atlatabilirim. Simdiden tesekkurler.
Ben üniversite zamanımda tek başıma eve çıkmıştım başka şehirde. Sonra da asla geri dönmedim aile yaşamına. Tek yaşamaktan, arkadaşları her zaman eve davet etmekten daha güzeli yok. Yurtta da aynıları geçerli orda da güzel ortamlar olabilir. Ayrıca aileniz 1 telefon uzağında neden korkasınız ki. Gidince alışıcaksınız eminim.
 
Şu dünyada benden daha evde olmaktan mutlu olan birisi yoktur. Üstelik üniversite için Mersin'den Konya gibi bir şehre (yanlış anlamayın ama güzellik açısından mukayese edilemez) okumaya gittim. Üstelik ben de evden ilk kez ayrılıyordum ve yurtta kaldım. Girişken birisi olmamama rağmen arkadaş edindikçe ilk günlerdeki korku/stres adı her neyse kayboluyor. Aileden ayrı yaşamak hayatın için olumlu bir çok tecrübe edinmene yarıyor. Yeri geliyor dost kazığı yiyorsun, yeri geliyor sen kazık atıyorsun 😂 İnsanları tanımayı öğreniyorsun. İlk günleri nasıl atlatırsın fikir veremem ama sonrasında ortama adapte olunca hoşuna gidiyor. Ben hala ara ara özlüyorum yurt arkadaşlarımı.
 
Hayatımda biriktirdiğim en güzel anılardı üniversite yılları(2017 mezunuyum) hiç bir korkun olmasın, herkes aynı hisleri yaşamışdır ama sen biraz abartılı yaşıyorsun gibime geldi, ben 4 yılın 1 yılını yurt, 1 yılını apart, 2 yılda öğrenci evinde kaldım hepsini yaşadım tattım sırf deneyimlemek için, kızlar bu konu da daha ürkek oluyor haliyle ama biz erkekler daha ketumuz. İlk arkadaşların artık nerede kalacaksan orada ki oda arkadaşların olacak bir süre ister istemez beraber olacaksınız onlar da senin gibi yeni, daha sonra insanları tanıdıkça arkadaş edindikçe sonra ki senelerin planlamasını yaparsın. Aileden uzak kalmaya da alışacaksın hoş cepheye gitmiyorsun ara zamanlarda, final vize aralarında küçük kaçamaklar yaparsın.
 
Bu tarz endişe ve kaygılar da insanı bir noktada olgulaştırır, yeter ki yapacağın bir işe engel olmasın. Eminim başladıktan kısa bir süre sonra arkadaşlar edindikçe, çevre sahibi oldukça alışırsın, ilk baştaki kaygı ve korkuların tamamen kaybolur.
 

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı