Üniversite' ye Geçmek

• Konuyu başlatan OceanWave
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 28
  • Görüntüleme 2.501
O

OceanWave

Ziyaretçi
Arkadaşlar 12. sınıfa geçmiş bulunuyorum. Üniversiteye hiç bir şekilde hazırlanmadım. Sınavda başarılı olacağımı düşünmüyorum heyecandan da yapamam zaten. Meslek lisesi okuyorum elektrik bölümü. Pano dalı. Üniversiteye nasıl geçebilirim ? Ne yapmam gerekir ? Var mıdır bunun bir yolu ?

Ben de aynı durumdayım. Anadolu lisesinde okuyorum. Okulumun başarılı olduğu söylenebilir bir kaç sene öncesine kadar Tıp, Hukuk gibi bölümlere öğrenci gönderen bir okuldu. Yaz tatilinde çalışmak bana biraz zor geliyor. Bu yüzden ben direk KPSS sınavına gireceğim. Sizce ne yapmalıyız?

Üniversiteye gitme imkanınız varken KPSS düşünmeyin bence. 1 sene çalışmayla hayatınız daha iyi yere gelebilir. Denemelisiniz.

Sanırım mtok diye bir şey varmış. Bununla Meslek Liseleri sınavsız 2 yıl okuyabiliyormuş. Ben 4 yıl okumak istiyorum 2 yıl yetmez. Ne yapacağım hiç bilmiyorum. :(

Peki ya yaz tatilinde çalışmamam bana ne kadar büyük bir eksiyle geri dönebilir? Açıkçası iki yıllık üniversiteleri düşünmüyorum bile. Çevremden bilgisayar ile ilgili okulları tercih etmemle ilgili öneriler var ancak geleceği olmadığını düşünüyorum.

Ben yine elektrik okuyacağım. Sevdiğim bir iştir kendileri. :) Bu senede staj var. Tek sıkıntım şuan üniversite. 4 yıl okumam lazım. 2 yıl mtok ile gitsem sınavsız geçiş sonrada 2 yıl dışarıdan okusam oluyor mu ?

Ben de yaz tatilinde çalışmamıştım. Sadece dersanenin çalışma programına katılmıştım o kadar. Yeterli geliyor zaten. Eylül başı gibi başlamıştı bu program.

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı