Üniversitede sınavdan kalmak

dogukankara.1

Femtopat
Daha fazla  
Merhaba, üniversitede 1.sınıfım ve güz döneminde tek dersin vizesine giremediğim için o dersten kaldım. Seneye sadece sınavına mı gireceğim yoksa derslere de gitmek zorunlu mu?

Arkadaşlara sordum sadece sınavlara gireceksin, derse gitmene gerek yok dediler.

Bizde alttan ders alanlar için derse girme zorunluğu yok ama konuyu bilmiyorsan gidip derse girebilirsin sorun olmuyor, yoklama listesinde zaten adın olmaz büyük ihtimalle. Keyfine kalmış derse girip girmemek sınavı geçmen yetiyor ama sen yine öğrenci işlerine gidip sor sizde belki farklı işliyordur sistem.

Arkadaşlara sordum sadece sınavlara gireceksin, derse gitmene gerek yok dediler.

Arkadaşlar cevaplamış zaten yönetmelik ve öğrenci işleri konusu olarak ama bir tavsiye de benden olsun. Sakın arkadaşlarından üniversiten ve bölümün, yoklama almama gibi, veya başka bir konu hakkındaki aldığın kulaktan dolma bilgilere körü körüne güvenme 🙂 birçok merak ettiğin konu hakkında doğrudan dersinin hocası ile iletişim kur. Merak ettiklerini sor derste anlatılanları takip et, not tutamasan bile fotoğraf çek yazılanları sonra arkadaşlarımdan alırım düşüncesine sakın girme alman gerekiyor ise her ders not tutan bir arkadaşından rica edip yazılanların fotoğrafını o anda çek ve sonra boş zamanında çektiklerinden kendine ait not tut. Hocalarının gözünde aktif gayretli bir öğrenci ol :) okulu daha kolay bir şekilde bitirirsin zaten 😊 başarılar dilerim :)

Finallerden sonra bütünlemeyle belki kurtarabilirsin. Kurtaramazsan tekrar derse girmeyeceksin. Sadece o dersten kaldıysan sene sonunda tek ders sınavıyla dersi geçebilirsin. Tek derste de geçemezsen iş yaz okuluna kadar gidebilir.

Merhaba, üniversitede 1.sınıfım ve güz döneminde tek dersin vizesine giremediğim için o dersten kaldım. Seneye sadece sınavına mı gireceğim yoksa derslere de gitmek zorunlu mu?

Bu değişebilir üniversitelerde fakat ben öğrenciyken kaldığımız derslere devam zorunluluğu yoktu ama öğrenci devamsızlıktan kalmadıysa.

Okuldan okula değişebiliyor. Benim zamanımda kaldığımız dersi öteki dönem tekrar almak zorundaydık. Devam zorunluluğu da vardı. Sonradan bütünleme sınavları geldi. Tekrardan sınava girerek kurtarmaya çalışırdık. Kurtaramazsak dediğim gibi dersi tekrar alırdık. Bu arada yazın o ders açılırsa geçmen daha kolay olur. Yaz okulu fazla sürmüyor. En kötü seneye normal dönemde almak istemezsen, yaza alırsın.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı