Üniversitede torpil şüphesi nereye bildirilir?

@nonim

Hectopat
Katılım
28 Haziran 2018
Mesajlar
11
Arkadaşlar, Mimarlık okuyorum ve son dönemde takıldım kaldım. 3. dönemim ve yine bıraktılar. Okul ortalamam 3.40 ve okula 1. girmiştim. Birinci girmemin pek bir önemi yok farkındayım, demek istediğim çalış geç gibisinden saçma şeyler söylemeyin. Konuda bilgisi olmayan cevap yazmazsa sevinirim.

Okuduğum okulda torpil olduğunu düşünüyorum. Bilmiyorum adını verebilir miyim burada okulun ama verilebiliyorsa paşa paşa veririm. Başka insanlar mağdur olmasın. Sorum şu: Mimarlık bitirmesi tez değil de proje sistemi ile geçilebiliyor ve 5 jüri tarafından 3 kez değerlendirmeye tabii tutulunuyor. Sonunda geçip geçmediğin belli oluyor. Benim 3 dönemdir projem ortalamanın gayet de üstünde ama hep altımdaki insanlar geçiriliyor ve doğal olarak bırakılıyorum. Kimlere şikayet edebilirim? CİMER, dekanlık, YÖK ve öğrenci işlerinin gayet farkındayım bunların dışında başka şikayet edebileceğim yerler nerelerdir ve nasıl bir prosüdür izlesem daha etkili olur? Gruptan benim gibi insanlar topluyorum şu an, toplu yapacağız şikayeti.
 
Bence yaptığın şeyi tekrarlamayı bırak. Jurilerin sana garezi olduğunu sanmıyorum. Hiç biriyle aranda tartışma vs. çıktı mı? Cevap hayırsa kendini güncellemen lazım. Bu olayı hiçbir devlet kurumunun çözeceğini sanmıyorum çünkü Juri, öğretmen vs. her türlü kendini bir öğrenciye karşı aklar.
 
Bence yaptığın şeyi tekrarlamayı bırak. Jurilerin sana garezi olduğunu sanmıyorum. Hiç biriyle aranda tartışma vs. çıktı mı? Cevap hayırsa kendini güncellemen lazım. Bu olayı hiçbir devlet kurumunun çözeceğini sanmıyorum çünkü juri, öğretmen vs. her türlü kendini bir öğrenciye karşı aklar.

Hayır çok ciddi sürtüşmem olmadı fakat kendilerini büyük görüp laf ettikleri sözleri oldu her dönem jüride farklı yöntemler izledim her defasında son jürilerde teknik ve yapısal anlamda fazla sorun bulamadılar. Bu dönem son jüride artık bu iş oldu demiştim çünkü neredeyse hiç sorun bulamadılar ama gel gör ki sonuç aynı. Garezleri olduğunu bende düşünmüyorum fakat bizim okulda yazılı olmayan bir kural var yarısına yakını geçer geri kalanı bırakılır. Hiç tam grubu geçirdiklerini görmedim. Eğer hak etmeyenleri geçirirlerse bu sefer sende alt tabakaya düşüyorsun ister istemez.
 

Geri
Yukarı