Üniversiteye gitmeden aşçı/şef olmak mümkün müdür?

Aztech07

Centipat
Katılım
2 Şubat 2023
Mesajlar
18
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Lise son sınıfım lakin çok üniversiteye gitmek istemiyorum bazı sebeplerden dolayı.

Gastronomi okumak istiyorum, devamına şef veya aşçı olunabilir. Bu bölümde üniversite okumadan nasıl gelişebilirim?

MSA iyi bir seçenek veya Acunmedya'nın gastronomi bölümü de var. CV'mi hangi kurslarla ve belgelerle doldurmalıyım? Ve son olarak yurt dışında nasıl iş imkanı bulabilirim? Yardım edin, acayip şekilde fikir ve tavsiyeye ihtiyacım var. 🙏
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Mümkündür, çalışma tecrübenize bakıyorlar genelde CV’de. Benim zamanında tanıdığım birisi gastronomi okumadan bir otelde şeflik yapıyordu. Sormadım ama bildiğim kadarıyla da bir belgesi yok, yine de uluslararası bu alanda geçerli bir belge varsa almanız iyi olacaktır. Gastronomi eğitiminde bildiğim kadarıyla Özyeğin çok iyiydi, Üniversite yine de düşünebilirsiniz.
 
Mümkündür, çalışma tecrübenize bakıyorlar genelde CV'de. Benim zamanında tanıdığım birisi gastronomi okumadan bir otelde şeflik yapıyordu. Sormadım ama bildiğim kadarıyla da bir belgesi yok, yine de uluslararası bu alanda geçerli bir belge varsa almanız iyi olacaktır. Gastronomi eğitiminde bildiğim kadarıyla özyeğin çok iyiydi, üniversite yine de düşünebilirsiniz.

Evet üniversite için özyeğin bayağı iyi. Galiba yine de gitmek zorunda kalacağım. Lakin çok tuzlu bir üniversite, gastronomi %50 burs bile çok pahalı tam burs alabilir miyim bilmiyorum bu sene mezuna kalıp tam burs için çalışacağım herhalde.
 

Geri
Yukarı