Üniversiteye gitmek mi 1 yıl daha mezuna kalmak mı?

Seni baban başkalarıyla kıyaslayamaz. Başkasının ne dediğini inan zerre önemli değil. Baban oku diyor tamam oku ama 4 yıl bittiğinde sevmediğin bir işi yapıp babanın mutlu olmasını sağlamak hayatındaki en büyük pişmanlıklarından birisi olacak. Aslanlar gibi işçilik yapabilirsin. Ne yaparsan yap o işi en iyi yapmaya çalış o kadar. Babana ailene bağlılığını anlıyorum ama hayat senin hayatın kendi kararlarını kendin almalısın babandan karar alırsan inan hem daha mutsuz hem daha başarısız olacaksın. Ailenin seni aşağılaması da benim küçüklüğümü hatırlatıyor. Annemi babamı düşünmedim kendi kararlarımı kendim aldım onlar yapamazsın dediler onlara inat çok iyi yapmaya çalıştım günün sonunda bir işim var ve mutluyum. Sen de öyle olmalısın. Anne baba yapamaz dedi diye yapamamalık bir durum yok. Onları zamanında ailesi öyle kötü yönetti şu an kesinlikle yaptıkları işten memnun değiller seni de farkında olmadan çocukluk travmalarıyla aynı yola sürüklüyorlar.

Ailem bana üniversite okumayan bir insan cahil kalıyor ileride çok günah oluyor diyor.
 
Ailem bana iş yapma konusunda bana güvenmiyor ailem benim okumamı istiyor ben geçen yıl dershnaneyi bırakmak istedim ailem izin vermedi dershanede ki rehberlik öğretmenime o zmaan söyledim babamla konuştu sonra eve gidince babam üzerime geldi bana bir sürü küfürler etti sen nasıl dershnaneyi bırakırsın eğer sen dershaneyi bırakırsan okumazsan herkes sana güler senin amcaların amca çocukların der bu okumamış onların inadına oku dedi babam bana bir de ailem bana iş konusunda güvenmiyor ailem bana sen milletin işinde çalışamazsın işçilik yapamazsın diyorlar şu an üniversite sınavına hazırlanıyorum daha önce hiçbir işte çalışmadım geçen yıl iş aradım ama bulamadım bu yüzden çalışamadım ailem bana sen üniversite oku memur ol senin masa başı bir işin olsun yoksa sen iş yapamazsın sen normal bir insan değilsin zorluğa gelmiyorsun diyorlar bana.

Zaten tıbbi sekreterlikten kastım masa başı memurluk.
 
Hepinize iyi günler. Mezunum. Bu yıl üniversite sınavına hazırlanıyorum. Bu yıl sınava 2. girişim olacak. Dershaneye gidiyorum. Derslerim çok iyi değil. Deneme sınavlarında TYT'de 25-30 arası AYT'de ise 35 net yapıyorum. İnternetten baktım bu netlerle bazı 2 yılık ve bazı 4 yıllık bölümler geliyor ama normal bölümler geliyor yani çok iyi olan bölümler gelmiyor. Dershanedeki rehberlik öğretmenim geçen gün bana bence sen bu yıl da üniversiteye gitme seneye tekrar hazırlan sınavda daha iyi netler yaparsın dedi. Bir de babam dün dershaneye gitmiş rehberlik öğretmenimle görüşmüş. Rehberlik öğretmenim babama bence oğlunuz 2 yıllık bölümlere gitmesin demiş. Şimdi benim ailemin maddi durumu yok. Beni bu yıl dershaneye gönderirken zorlandılar. Gelecek yıl dershane fiyatları 60 bin TL olacakmış öyle duydum. Gelecek yıl ailem beni tekrar dershaneye gönderemez diye düşünüyorum. Sizce bu yıl üniversiteye gitmeli miyim yoksa 1 yıl daha mezuna mı kalayım? Kararsız kaldım.

Hangi alandan gireceksin?
 

Geri
Yukarı