Üniversiteye gitmeyip ne yapılabilir?

cxloudy

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
ASUS TUF GAMİNG GTX 1650 GDDR6/AMD RYZEN 5 5500/KİNGSTON 512GB SSD/ANTEC 650W/16GB RAM
Meslek
Gayrimenkul Danışmanı
Merhaba dostlarım. Ben bu okul işlerinden, her gün kalkıp okula gitmekten, biyolojidir, kimyadır, matematiktir, fiziktir artık hiçbir dersi kaldıracak halim yok. Üniversiteye gitmek eskiden çok çok önemliydi çünkü kötü üniversite bitiren bile en azından bir iş sahibi olabiliyordu. Ama şimdi üniversitelerin orta düzey veya kötü sadece zaman kaybı olduğunun farkındayım çünkü 4 sene sonunda elimde sadece diplomam olacak. Sizce bu devirde üniversiteden mi çıkmak mantıklı yoksa hakkını vererek sanayiye gitmek mi? Yorumlarınızı bekliyorum.

Merhaba dostlarım. Ben bu okul işlerinden, her gün kalkıp okula gitmekten, biyolojidir, kimyadır, matematiktir, fiziktir artık hiçbir dersi kaldıracak halim yok. Üniversiteye gitmek eskiden çok çok önemliydi çünkü kötü üniversite bitiren bile en azından bir iş sahibi olabiliyordu. Ama şimdi üniversitelerin orta düzey veya kötü sadece zaman kaybı olduğunun farkındayım çünkü 4 sene sonunda elimde sadece diplomam olacak. Sizce bu devirde üniversiteden mi çıkmak mantıklı yoksa hakkını vererek sanayiye gitmek mi? Yorumlarınızı bekliyorum.

Yani hakkını vererek sanayiye gitme işi o kadar kolay değil. Fark ettim ki insanlar okulun zor olduğunu dersleri çekemeyeceklerini işteni yerde çırak olacaklarını veya sanayiye gideceklerini söylüyorlar ama bunun daha zor olduğunu bilmiyorlar. Sen eğer hakkını vererek okursan zaten boşta kalmazsın. Dersenki yok okumayacağım git sanayiye. Ama haberin olsun sanayi veya başka yerler matematik, fizik, biyoloji ve kimyadan çok daha zor.

Adamlar çemişgezek üniversitesinden mezun oluyor sonra mühendisiz iş bulamıyoruz, öğretmeniz iş bulamıyoruz bla bla ki çemişgezek üniversitesinden bile mezun olan ve derece yapanlar gayet iyi iş ve imkanlar bulabiliyor. Üniversite okumak zaman kaybıdır diyenler çalışmaya üşendikleri için pes etmeye bahane yaratmak adına böyle bir bahane yaratan insanlardır sadece.

Sen işini iyi yaparsan kasiyer olsan da sanayide çalışsan da mühendis olsan da hak ettiğin yere erişirsin. Çemişgezek üniversitesinde okuyup her dersten sonra okey oynamaya kafeye gidip 2.50 ortalama ile mezun olursan, bir projede çalışmamışsan düzgün staj yapmadıysan, yazın çalışmadıysan, dil öğrenemediysen, program öğrenemediysen tabii ki iş kalırsın.

Sanayiye git sana bir iki ay köpek gibi davransınlar 3 kuruş paraya sömürsünler de sonra koşa koşa gelirsin üniversiteye hazırlanacağım nasıl yapabilirim diye başlık açarsın.

"Türkiye'de" üniversite okumak vakit kaybı. İş hayatına atıl ve para kazan. Tanıdığım üniversite okumadan çalışan arkadaşlarım hayatından memnun, okusa da okumasa da o tür bir işe gireceğinden emin olan insanlardı. Tabi günün sonunda tercih sizin. O diplomayı aldıktan sonra çalışacağın yerlerde üniversite mezunu olmayan ama seninle aynı maaşı alan kişileri göreceksin, sonra dudağında tebessüm oluşturup kafanı bi tarafa çevireceksin.

Amacın sadece maaşlı bir işten iyi maaş almaksa bugün iyi kötü bir mobilya ustası 40k maaş alıyor.

Yani hakkını vererek sanayiye gitme işi o kadar kolay değil. Fark ettim ki insanlar okulun zor olduğunu dersleri çekemeyeceklerini işteni yerde çırak olacaklarını veya sanayiye gideceklerini söylüyorlar ama bunun daha zor olduğunu bilmiyorlar. Sen eğer hakkını vererek okursan zaten boşta kalmazsın. Dersenki yok okumayacağım git sanayiye. Ama haberin olsun sanayi veya başka yerler matematik, fizik, biyoloji ve kimyadan çok daha zor.
Oldum olalı sayısal dersleri sevmemiş bir insanım. Zaten ODTÜ,İTÜ,Boğaziçi gibi üniversiteleri kazanamayacağımı bende biliyorum. Arabalarada merakım var çokta ilgiliyimdir. Çok ciddi söylüyorum bana saat 11'den öğlen 2 ye kadar ders mi, yoksa sabah 7 den akşam 7 e kadar sanayide mi çalışırsın deseler gözüm kapalı sanayi derim. En basit kaportacı,şasi ustası, beyinci bile en az 50k maaş alıyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı