Üniversiteye gitmeyip ne yapılabilir?

"Türkiye'de" üniversite okumak vakit kaybı. İş hayatına atıl ve para kazan. Tanıdığım üniversite okumadan çalışan arkadaşlarım hayatından memnun, okusa da okumasa da o tür bir işe gireceğinden emin olan insanlardı. Tabii günün sonunda tercih sizin. O diplomayı aldıktan sonra çalışacağın yerlerde üniversite mezunu olmayan ama seninle aynı maaşı alan kişileri göreceksin, sonra dudağında tebessüm oluşturup kafanı bir tarafa çevireceksin.

Türkiye'de Üniversite okumak. Hangi üniversite kanka bu Hakkari Molotof yapma üniversitesi mi? Çünkü öyleyse haklısın. Ama çalışıp adamakıllı Koç, Boğaziçi veya ODTÜ'den mezun ol bakayım okumak boşmuymuş.

Oldum olalı sayısal dersleri sevmemiş bir insanım. Zaten ODTÜ, İTÜ, Boğaziçi gibi üniversiteleri kazanamayacağımı ben de biliyorum. Arabalarada merakım var çok da ilgiliyimdir. Çok ciddi söylüyorum bana saat 11'den öğlen 2'ye kadar ders mi, yoksa sabah 7'den akşam 7'e kadar sanayide mi çalışırsın deseler gözüm kapalı sanayi derim. En basit kaportacı, şasi ustası, beyinci bile en az 50k maaş alıyor.

Hocam olay aldığın maaş değil yaptığın işin zorluğu.

Türkiye'de Üniversite okumak. Hangi üniversite kanka bu Hakkari Molotof yapma üniversitesi mi? Çünkü öyleyse haklısın. Ama çalışıp adamakıllı Koç, Boğaziçi veya ODTÜ'den mezun ol bakayım okumak boşmuymuş.
İnci sözlük yan tarafta. Yanlış yerdesiniz.

Hocam olay aldığın maaş değil yaptığın işin zorluğu.
İlgiliyim demiştim zaten. İnsan ilgili ve sevdiği işi yaparsa ne ala

Yada çatlı reis gibi ülkü ocaklarında yetişip yeraltına girelim :)

Oldum olalı sayısal dersleri sevmemiş bir insanım. Zaten ODTÜ, İTÜ, Boğaziçi gibi üniversiteleri kazanamayacağımı ben de biliyorum. Arabalarada merakım var çok da ilgiliyimdir. Çok ciddi söylüyorum bana saat 11'den öğlen 2'ye kadar ders mi, yoksa sabah 7'den akşam 7'e kadar sanayide mi çalışırsın deseler gözüm kapalı sanayi derim. En basit kaportacı, şasi ustası, beyinci bile en az 50k maaş alıyor.

Önemli olan alınan maaşın 50k olması değil. 50k maaş alana kadar ömründen ve vücüdunundan giden hayat. Seni gayet iyi anlıyorum bazı şeylerden bunalmış olabilirsin ama Üniversite okusan ne olur işsiz kalacaksın veya üniversite okusan ne olur zaten okumayan adamla aynı maaşı alacaksın diyen salaklara inanma. Onlar belli ki ne olduğu belirsiz yerlerden mezun olmuşlar. O yüzden bana kalırsa dışarıda kim olduğu belli olmayan adamların ayağında dolaşıp ezileceğine matematiğin altında ezil.

Ya da çatlı reis gibi ülkü ocaklarında yetişip yeraltına girelim :)

Onun için bambaşka bir zeka olması lazım be kardeş. Reis bir başkaydı.

Hocam en basit kaporta boyacısı bile bugün 30K'den aşağı maaş almıyor. Arabaları seviyorsanız gidip sevdiğiniz işi yaparken asgari ücretin 2.5-3 katını kazanın hayatınızı yaşayın. İllaki herkes 486984 sene okuyup işsiz kalacak diye bir kaide yok ki. 😅

Allah rahmet eylesin kral. Artık ölümü sağ mı onu da bilmiyoruz. Suikast bence.

Sen bunları düşünme. Şu vatana hayırlı bir birey olabilmek için çalış. Kendince doğru gördüğün şeyi yap ama akıllıca düşün saçma değil.

Ve unutma hiçbir şey kolay değil. Sanayide usta olmakta okuyup doktor olmakta.

Sen bunları düşünme. Şu vatana hayırlı bir birey olabilmek için çalış. Kendince doğru gördüğün şeyi yap ama akıllıca düşün saçma değil.

Ve unutma hiçbir şey kolay değil. Sanayide usta olmakta okuyup doktor olmakta.

Son kelimeye katılıyorum, dünyada kolay olan tek şey Allah'ın emri ölüm. Her şey zor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı