Üniversiteye gittikten sonra kötü hissetmek

Ama ben de ne yapabilirim ki hocam başka.
Evet doğru güzel konuşuyorsunuz ve kafamda bu sorular var. Ama elimden bir gelmiyor ki.
18 yaşındayım. Yakında 19 olucağım bu saatden sonra hangi işi nasıl öğrenebilirim?

Vallahi bence hiç geç değil. Ben senin gibiydim. 20ye kadar okudum okudum. Sonra evlenmeye karar verdim, babama söyledim yanına gelim iş öğrenim diye babamın yanına işe girdim. 1 sene sonra evlendim, 3 senelik evliyim. 4 senedirde babamın işini yapıyorum. Her şeyi çözdüm öğrendim. Ama senin meslek öğrenmek için şu an önünde okul var. Yani belki okul sonraları part time olarak bir meslek öğrenmeye çalışabilirsin. Oku, okumakta sorun yok ama yapabilirsen bir meslek öğrenmektede fayda var. En basitinden boş durmak yerine bir tamirciye git, abi senden maaş istemiyorum bana iş öğret de. Boş zamanlarında onun yanında takılabilirsin. Yani senin için bu mantıklı olabilir.

Vallahi bence hiç geç değil. Ben senin gibiydim. 20ye kadar okudum okudum. Sonra evlenmeye karar verdim, babama söyledim yanına gelim iş öğrenim diye babamın yanına işe girdim. 1 sene sonra evlendim, 3 senelik evliyim. 4 senedirde babamın işini yapıyorum. Her şeyi çözdüm öğrendim. Ama senin meslek öğrenmek için şu an önünde okul var. Yani belki okul sonraları part time olarak bir meslek öğrenmeye çalışabilirsin. Oku, okumakta sorun yok ama yapabilirsen bir meslek öğrenmektede fayda var. En basitinden boş durmak yerine bir tamirciye git, abi senden maaş istemiyorum bana iş öğret de. Boş zamanlarında onun yanında takılabilirsin. Yani senin için bu mantıklı olabilir.

Evet aslında şartlarımız aynı değil ama yapılabilir bir şey. Düşünüyorum ,part time gayrimenkul danışmanlığı yapabilirim.Al sat ile çok uğraştım. 2. el sıfır ürünler alıp kar ile satdım veya aracılık yaptım. Bu tür alım satım işlerine yatkınım. Bakalım bir hafta içinde böyle bir iş bulabilecek miyim?

Evet aslında şartlarımız aynı değil ama yapılabilir bir şey. Düşünüyorum, part time gayrimenkul danışmanlığı yapabilirim. Al sat ile çok uğraştım. 2. el sıfır ürünler alıp kar ile satdım veya aracılık yaptım. Bu tür alım satım işlerine yatkınım. Bakalım bir hafta içinde böyle bir iş bulabilecek miyim?

Aynen bak olabilir. Gayrimenkul işleri. Baskasinin sattığı daireye alıcı bulursun, aracı olup komisyon istersin. Boyle böyle kendini gelistirebilirsin.

İlk senemde ben de sizin gibi düşünüyordum. Bu bölüm nasıl biter, ailemden uzakta nasıl yaparım vs.

Şu an son sınıfım ve hiçbir şey hissetmiyorum :D Okudukça sanırım o hisler azalıyor.

Bölümümüzde kendinizi geliştirin, o zaman bu hisler azalır bir nebze.

İlk senemde ben de sizin gibi düşünüyordum. Bu bölüm nasıl biter, ailemden uzakta nasıl yaparım vs.

Şu an son sınıfım ve hiçbir şey hissetmiyorum :D okudukça sanırım o hisler azalıyor.

Bölümümüzde kendinizi geliştirin, o zaman bu hisler azalır bir nebze.

Hocam sizin işler ne oldu. İş var mı?

Aynen bak olabilir. Gayrimenkul işleri. Baskasinin sattığı daireye alıcı bulursun, aracı olup komisyon istersin. Boyle böyle kendini gelistirebilirsin.

Olabilir arıyorum öyle iş.

@A 10 Thunderbolt ll eyvallah sağ olasın. Asistan hocam yardımcı oldu. Bir yere kapak attık biz de. Aynı şekilde senden de güzel haberler bekliyorum.

4 sene göz açıp kapatıncaya kadar geçiyor hocam. Yapacak meşgale bulun. Bu 4 sene sadece dersle geçmeyecek. Okulun kulüplerine katılıp etkinliklere dalın, yanına da kişisel gelişim serpin.

Sonra bir bakmışsınız mezun olmak üzeresiniz :D

@A 10 Thunderbolt ll eyvallah sağ olasın. Asistan hocam yardımcı oldu. Bir yere kapak attık biz de. Aynı şekilde senden de güzel haberler bekliyorum.

4 sene göz açıp kapatıncaya kadar geçiyor hocam. Yapacak meşgale bulun. Bu 4 sene sadece dersle geçmeyecek. Okulun kulüplerine katılıp etkinliklere Dalin, yanına da kişisel gelişim serpin.

Sonra bir bakmışsınız mezun olmak üzeresiniz :D

Hayırlısı olsun hocam. Bakalım hayat bize ne gösterecek.

Çalışıyorum. Santral operatörlüğü yapıyorum hocam. Şu anda işime geldiğinden bu işi yapıyorum yoksa hedefim yüksek lisans, sonrasında ar-ge yapabileceğim bir firmada iş bulmak veya akademik çalışmak olacak. Geleceğe dair kaygılarınızı giderebileceğim sorular cevaplamaktan mutluluk duyarım.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı