Üniversiteye hazırlık

Makaleler
2
Daha fazla  
Lise 3'e geçtim. İyi eğitimi olan üniversite kazanmak istiyorum. Fem konu anlatımlı fizik ve matematik 9 - 10. sınıf kitaplarını aldım. Yaz boyu günde 7 saat çalışacağım, okul açılıncada günde 2 saat çalışmayı düşünüyorum. Bunlar bitince 11.sınıf ve ygs-lys kitaplarını alacağım. Aynı zamanda internetten videolarlada iyice ögreneceğim. İngilizceyide hazırlık okuduğumda kendimi sadece ingilizceye verip öğrenmeyi düşünüyorum. İstediğim bölüm yazılım mühendisliği, mf4 puanı ile gireceğim. Zaten A.t.l okuyorum programlama görüyoruz evdede devam ediyorum. Bu bölümlerde daha fazla puan ve önceliğimiz var. Sizin çalışma tavsiyesiniz var mı ? Fizik, matematik, kimya, geometri'ye çalışmak istiyorum. Coğrafya, biyoloji sevmiyorum tarihede çalışmaya üşeniyorum bunlara çalışmadan mf4 400 puan alabilir miyim ? Tahmini olarak kaç alırım (mf4) ?
@mikeshinoda96

Son düzenleyen: Moderatör:
Puanlamanın nasıl olduğunu bilmiyordum ki, haberlerde matematikten 100.000 kişi sıfır çekti diye her sınavda haber çıkıyor bu yüzden sordum. Zaten 9.sınıf ile başlayacağımı yazdım neyin temelinden bahsediyorsun. 7 saatin 3'ünde programlama, 4 saat ders çalışıyorum. Düzenli program yapmam ve calışmam nasıl biri olduğumu göstermez mi ? Bu konu yerine lol taktikleri diye konuda açabilirdim. Ana sorunlarım bunlar, ders çalışırken doğru yoldamıyım, yapmam gereken birşey varmı diye merak ediyorum. Bunları sorarkende tahmini kaç alırım dedim ve bunların içinden sadece bunu soruyormuşum gibi yorum atıyorsun.
Sizin çalışma tavsiyesiniz var mı ? Fizik, matematik, kimya, geometri'ye çalışmak istiyorum. Coğrafya, biyoloji sevmiyorum tarihede çalışmaya üşeniyorum bunlara çalışmadan mf4 400 puan alabilir miyim ?
Konuyu okuduğundan bile emin değilim. 9.sınıfın başından calışmaya başladığımı yazmama rağmen temelden bahsediyorsun.

Kim olduğunu bilmiyoruz ders çalışma verimini hiç bilmiyoruz dersler hakkında temelin konusunda hiçbir fikrimiz yok ve bizden tahmin yapmamızı bekliyorsun.
Konudan bunu anlıyorsan lütfen bu yorumlarını kendine sakla.

Sizin çalışma tavsiyesiniz var mı ? Fizik, matematik, kimya, geometri'ye çalışmak istiyorum. Coğrafya, biyoloji sevmiyorum tarihede çalışmaya üşeniyorum bunlara çalışmadan mf4 400 puan alabilir miyim ? Tahmini olarak kaç alırım (mf4) ?

bizden tahmin yapmamızı bekliyorsun.

Çok saol birazdan ders calışıcam sayende güldüm. (Gülünce beyin fonksiyonları daha iyi işliyor)

Çalışacağın saat iyi. İyi bir temel oluşturarak gider isen çok iyi olur. Zaten 9. sınıf derslerinden başlıyorsun. Düzenli olarak çalışır isen çok iyi bir temelin olur. Son sene daha yüklenirsin. Verimli ders çalışma tekniklerini incele. Takıldığın yerleri bilenlere danışmayı ihmal etme. Deneme sınavları çözmeni öneririm. Eksiklerini görürsün. Bu sayfaları incelemeni öneririm. Çok geniş kapsamlı bir kaynak. Başarılar dilerim.
Fem Yayınları - YouTube
9. Sınıf - YouTube

Önce Türkçe öğrenin gençler, soruyu anlayamayınca hiçbir anlamı kalmıyor vallahi. Kendi sorunum yok ama genel olarak çevremdekiler öyle

1) YGS bir kriter değil, asıl sonuç LYS'de ortaya çıkacak. O yüzden YGS'ye kadar YGS çalışmak aptallık. İki sınava da aynı anda çalışmanız gerek.
2) Çok çok fazla çalışarak bir yere varılmıyor. Önemli olan öğrendiğinizi unutmamak.
3) Ders çalışırken kafanızı diğer şeylerden arındırın. Özellikle telefon ve müzik. Bu sene sırf bu ikili yüzünden kötü sonuç aldım.
4) Soruları çözmeden önce anlamanız gerekecek. Bol bol kitap okuyun. Kesinlikle zaman kaybı değildir.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı