Üniversiteyi bırakıp tekrar sınava hazırlanmak mantıklı mı?

candeLL

Hectopat
Katılım
8 Ekim 2020
Mesajlar
23
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Selam dostlar, öncelikle ben YKS 2023'te say 250K'ya girdim çok da iyi yaptığım söylenemez ve benim kafamda sürekli mezuna kalmak vardı ama aile baskısı yüzünden ben 5 tane tercih yaptım. Son tercihim Konya Necmettin Erbakan Üniversite matematik ve bilgisayar bilimleri idi ve burası geldi fakat şu an çok pişmanım. Bu şehre alışamadım ve her memlekete döndüğümde buraya adım atasım dahi gelmiyor hayat zehir zıkkım gibi geliyor buradayken cahilliğime geldi ve Konya'da okumak istemek gibi bir hata yaptım(kendi düşüncem) ve bir yükseköğretim kurumuna yerleştikten sonra ilk sene sınava girdiğimizde OBP kırılıyor bu da sıralamayı etkiliyor, 1. sınıfın bitmesine 2 ay kaldı ve ailem 2 ay dişini sık en azından elinde bir seçenek olur sonraki sene bir daha denersin dondurup diyor ama benim 2 ay bile bekleyecek isteğim arzum kalmadı. Seneye kesin gireceğim YKS'ye hatta bu sene de başvurdum bu sene de kırık OBP ile gireceğim. Sizce ne yapmalıyım? Bana tavsiye verebilecek kardeşlerim var mı?
 
Kırık OBP ile zor ama imkansız değil. Hatayı bir kere yapmışsın geri dönüşü yok maalesef. Bir an önce okuyup iş bulmaya bak bence.
 
Çoğu kişi eminim okuduğu yerden memnun değildir. Ama boşta kalmak bundan daha kötü bir durum bence. Öz disiplini sağlayabiliyorsanız olabilir ama öz disiplininiz olsaydı zaten başta iyice çalışırdınız ve iyi bir yer kazanırdınız diye düşünüyorum. Kırık OBP ise belirgin şekilde sıralamanızı düşürür. Bence günü kurtarmaya bakın ve sınava okulu bırakmadan hazırlanın. Yatay geçiş de bir seçenek, eğer puanınızın tuttuğu daha iyi bir alternatif varsa merkezi yerleştirme puanınızı kullanarak yatay geçiş yapabilirsiniz.
 
Üniversitede 1.yıl her zaman zorludur okuma hevesin kalmadıysa bu 1.seneni en azından bitir ve seneye okulunu dondur bütün hayatını sınava döndür sadece sınav olsun ve neresi istiyorsan geçiş yap.
 

Geri
Yukarı