Üst Düzey Oyun Sistemi Önerisi

zozdamar

Decapat
Arkadaşlar öncelikle hepinize merhaba.

Yaklaşık 25 yıldır bilfiil oyun oynuyorum. Bugüne kadar oynadığım sistemlerin hiçbiri oyun sistemi ya da buna uygun ekipmanlar değildi. En çok zaman ayırdığım hobim bilgisayar oyunu, o yüzden de bu hobime yönelik sadece oyun oynamak için (render, grafik vb. işlemlerle işim yok) bir sistem toplamak istiyorum.

Fiyat aralığım yok, tabii ki kaldırıp 30-40 bin TL'ler ödemeyeceğim ancak hobim için de herhangi bir şeyden kaçınmayacağım.

Toplayacağım PC 8.000. -TL olabileceği gibi, çok daha üstü de olabilir, tamamen sistemin özelliklerine bağlı.

Dediğim gibi bu sistem yalnızca oyun oynamak için kullanılacak. Kasanın şekli güzel olsun, içi ışıklı olsun, vb. isteklerim yok, sadece performansı gözönüne alacağım, dolayısıyla önerilerinizde bunu göz önüne alın lütfen. Sistemi tek bir yerden alma zorunluluğum yok, parça parça alarak sonrasında işin ehli birine toplatabilirim de. (Şehir Bursa bu arada. )

Ekran da dahil olmak üzere; bir sistem toplamama yardımcı olursanız sevinirim.

Not: Bugün bir siteye bakarken aşağıdaki ilanı gördüm, bana uygun geldi. Bundan 2 tane alarak başlayabilirim sanırım.
411114

Şimdiden teşekkürler.
411411
böyle bir alternatif var. 2.el 18.000TL

Son düzenleme:
8000 tek siteden, ayrı ayrı indirimli sitelerden toplayıp 7000 lere düşürebilir rgb fanlarla donatabilirsin. Dilersen ekran kartını 3 fanlılardan seçip kasanın ekran kartı dikey takılması özelliğini öne çıkarabilirsin. Yüksek meblağlar için hiç bi fikrim yok. Ram eklenmemiş +650 TL'ye 2x8 16 CL 3200 ramler var.
masaaa.png

Genelde güncel çıkan oyunları takip ediyorum. Dediğim gibi üst limit yok; ekran önerisi de bekliyorum. Bir de foto paylaştığım 2. El sistem hakkında yorum alabilir miyim?

Hocam güncel oyundan kastınız BF5 gibi çok oyunculu rekabetçi oyunlar mı yoksa Metro Exodus gibi tek kişilik hikayeli oyunlar mı? Veya her ikiside mi? Ayrıca dizi ve film soruma cevap vermediniz.

İkinci el sisteme gelecek olursak o kadar harddisk ile işiniz olacak mı? Ayrıca monitörüne sıfırı 7500₺ demiş ama o fiyatı hiç hak etmez, şuan o monitörü alacak kişi zor bulursun. Adamın 14 TV depolama ile ne yaptığını merak ettim, normal bir kullanıcı için aşırı fazla. Bu kadar yüksek bütçeniz varsa ikinci ele hiç bulaşmamanızı öneririm.

Hocam güncel oyundan kastınız BF5 gibi çok oyunculu rekabetçi oyunlar mı yoksa Metro Exodus gibi tek kişilik hikayeli oyunlar mı? Veya her ikiside mi? Ayrıca dizi ve film soruma cevap vermediniz.

İkinci el sisteme gelecek olursak o kadar harddisk ile işiniz olacak mı? Ayrıca monitörüne sıfırı 7500₺ demiş ama o fiyatı hiç hak etmez, şuan o monitörü alacak kişi zor bulursun. Adamın 14 TV depolama ile ne yaptığını merak ettim, normal bir kullanıcı için aşırı fazla. Bu kadar yüksek bütçeniz varsa ikinci ele hiç bulaşmamanızı öneririm.

Dizi ve film sorusunu görmemişim, telefondan bakmıştım sabah. Dizi ve film de izliyorum.

Oyun olacak da BF5, PUBG vb. çok oyunculu oyunlar öncelikli olmak üzere; tek kişilik hikayeli oyunlar da oynuyorum. Şu an kullandığım laptopumda PUBG'yi en düşük ayarlarda 20 fps ile oynuyorum dolayısıyla yeni kuracağım sistemde benzer bir sıkıntı yaşamak istemiyorum.

Tabii ki niyetim çok çok büyük bir bütçe ayırmak değil, tüm odağım fiyat/performans. işimi görecek sistemi ne kadar uyguna çözebilirsem o kadar güzel olur benim için

Dizi ve film sorusunu görmemişim, telefondan bakmıştım sabah. Dizi ve film de izliyorum.

Oyun olacak da BF5, PUBG vb. çok oyunculu oyunlar öncelikli olmak üzere; tek kişilik hikayeli oyunlar da oynuyorum. Şu an kullandığım laptopumda PUBG'yi en düşük ayarlarda 20 fps ile oynuyorum dolayısıyla yeni kuracağım sistemde benzer bir sıkıntı yaşamak istemiyorum.

Tabii ki niyetim çok çok büyük bir bütçe ayırmak değil, tüm odağım fiyat/performans. işimi görecek sistemi ne kadar uyguna çözebilirsem o kadar güzel olur benim için
İlgileniyor musunuz hocam? Letgo'dan attığınız sistemden çok daha iyi bir sistem ile teklif yapacağım size ve fiyat konusunda da anlaşacağımızı ümit ediyorum.

Monitör olarak Samsung C27HG70 öneririm. Biraz bekleyebilirseniz Ağustos ortalarında LG 27GL850 çıkacak onu alabilirsiniz, en iyi oyuncu monitörü diyebilirim. 4500₺ civarı fiyatı olur diye tahmin ediyorum.

Sisteme gelirsek bu ay içerisinde Ryzen 3000 serisi çıkacak, o seriden Ryzen 7 3700X alabilirsiniz. Ayrıca 23 Temmuz gibi de RTX 2080 Super çıkacak, bu ikiliyle 2K'da uzun yıllar boyunca çok rahat bir şekilde oyun oynayabilirsiniz.

Şu ikisi arasında birşey toplayabilirsin. İlk linkteki sistemde rtx 2080 pahalı gelirse rtx 2070 le değişebilir örneğin, ancak bütçen varsa ilk linkteki gibi bir sistem toplayarak uzun süre rahat edersin.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı