Üst göğüs odaklı evde antrenman program önerisi

SacXe

Kilopat
Daha fazla  
Merhaba. Üst göğsüm diğer taraflara nazaran çok geride. Evde ayarlanmayan flat bench sehpasına benzer bir sehpa var uç kısımlarına ağırlık ekleyerek incline pozisyonu verebiliyorum.

Ayarlanabilir dumbell ve bar var bana üst göğüs odaklı bir antrenman programı önerir misiniz? Aklımda şöyle bir program var ama ne kadar efektif olur bilemiyorum. Sizin de tavsiyelerinizi bekliyorum.

Reverse-grip bench press 3X 8-12 (bar ile) veya dumbell.
Flat bench press 2X 8-12 (bar ile) veya dumbell.
Incline dumbell press 3X 8-12
Incline dumbell fly 3X 12-15

Dumbell pullover bende çok sağlam gelişim sağlamıştı, evde de yapabileceğin bir hareket, öneririm. Ben 3x8 şeklinde çalışıyordum.

Pullover önceden yapıyordum 3x12 şeklinde antrenman programın son kısmına eklesem mi çok mu set oluyor sence?

Bir hafta ıncline dumbell press deneyeceğim 1 hafta press yerine pullover deneyeceğim hangisinden daha iyi hissiyat alırsam onun yerine koyarım.

Vücudun tepkisi de önemli. Pullover tüm göğüs hareketleri arasında bende en fazla gelişimi sağlayandı. Çenemi eğince göğüs kaslarıma değiyordu düşün artık.

Reverse grip bench press gereksiz, tutuşu ters yapmanın göğüste değiştirdiği hiçbir şey yok. Incline kalsa daha iyi, pullover göğüs için tırt sayılacak bir hareket bana kalırsa. Zaten göğüsten çok kanat için yapılıyor genellikle.

Set sayılarını da 2 olarak tutun daha iyi olur, tabii bu tükenişe gidiyorsanız geçerli. Tükenişe gittiğiniz süreçte her hareketin neredeyse 3 set olması fazla volume olur.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı