Üst vücut bacaklara göre büyük kaldı

Kaganshady

Centipat
Daha fazla  
Selamlar. Bacak sakatlığı yaşadığım için 6-7 ay boyunca bacak çalışmadım. Haliyle bacaklarım çok zayıf kaldı. 105 kg bench press atıyorum squat 80 kilo hani öyle bir devasa fark var. Bunu çözmek için ne yapabilirim? Tavsiyesi olan var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Selamlar. Bacak sakatlığı yaşadığım için 6-7 ay boyunca bacak çalışmadım. Haliyle bacaklarım çok zayıf kaldı. 105 kg bench press atıyorum squat 80 kilo hani öyle bir devasa fark var. Bunu çözmek için ne yapabilirim? Tavsiyesi olan var mı?
Düşük kilolarla bacak çalışmaya başla. Yavaş yavaş arttır.

Bacaklar için 5x5 sistem kullanabilirsin. 5 tekrarı zar zor çıkartabileceğin bir ağırlık seç ve o hareketi 5 set yap. Tavsiyem squat, hip trust ve leg extension.

Daha yüksek sıklıkta çalışabilirsin bacağı. Haftada 3 gibi. Programını bilmiyorum ama demek istediğim 3 ayrı bacak günü değil. Başka günlerin sonuna 2-3 hareket, düşük hacimle bacak ekleyebilirsin.

Bacaklar için 5x5 sistem kullanabilirsin. 5 tekrarı zar zor çıkartabileceğin bir ağırlık seç ve o hareketi 5 set yap. Tavsiyem squat, HIP Trust ve leg extension.

5x5'te hacim kazanır mı peki yoksa sadece kuvvet mi kazanır.

Daha yüksek sıklıkta çalışabilirsin bacağı. Haftada 3 gibi. Programını bilmiyorum ama demek istediğim 3 ayrı bacak günü değil. Başka günlerin sonuna 2-3 hareket, düşük hacimle bacak ekleyebilirsin.

Zaten göğüs omuz gününün sonunda karın çalışıyorum karın yerine bacak çalışırım mantıklıymış bu da.

Sakatlığı bittiyse sorun olmaz, eğer ağrısı varsa hala başlamasın.

Sakatlığım yeni yeni bitti deadlift atmaya başladım bacaklara da başlayayım artık diye düşündüm.

5x5'te hacim kazanır mı peki yoksa sadece kuvvet mi kazanır.

Zaten göğüs omuz gününün sonunda karın çalışıyorum karın yerine bacak çalışırım mantıklıymış bu da.

Sakatlığım yeni yeni bitti deadlift atmaya başladım bacaklara da başlayayım artık diye düşündüm.
Hafif hacim kazanır ama daha çok güç kazanır.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı