Rehber Unity öğrenmek

Herkese merhaba,
Son zamanlarda forumdaki "Unity öğrenmek istiyorum." konuları çok arttı. O konulara cevap niteliğinde bir makale olacak.

Not: Bu makaledeki "öğrenmek" kelimesi anlamak anlamında kullanılmıştır. Zira programcılıkta öğrenmekten ziyade anlamak, uzmanlaşmak vardır.



1. Unity öğrenmeye nereden başlanır?
Öncelikle her oyun motoru gibi Unity'de bir araç. Bisiklet olarak düşünün. Ancak bu bisikletin vidalarını sağlamlaştırmak için İngiliz anahtarına ihtiyacımız var. İngiliz anahtarı olarak C# veya JS'yi seçebilirsiniz. Yani Unity kendi başına parçalanmış bisiklet gibi. İngiliz anahtarı olmadan birleştiremiyorsunuz.
Yani ilk olarak C# veya JS öğrenmeniz lazım. C# kullanmak daha mantıklıdır çünkü Unity için kaynak sayısı JS'den daha fazladır.

2. Dil öğrendikten sonra ne yapılmalı?
Unity aslında bir kütüphanedir. Ek olarak bu kütüphaneye ek olarak geliştiricilerin işini gerçekten kolaylaştıran arayüze sahiptir. Yani OOP mantığını iyi bilmeniz lazım. Zaten C# ve JS'de kütüphanelerden oluşmuş programlama dilleridir.
Ayrıca şunu unutmayın: Componentler aslında nesnedir. Özellik değildir.

3. Unity kütüphanelerini öğrenmek için ne yapılmalı?
Kullandığı dili bilen birine dokümanlar yeterli olacaktır. Unity API sayesinde Unity için örnekleri de içeren dokümanlar bulabilirsiniz.
Ayrıca video yapım videolarını izleyin. Hangi componentin nerede kullanıldığına dair bir fikriniz olacaktır. Ancak bu oyun yapım videolarını klonlamaya çalışmayın. Bu size hiçbir şey katmaz.

4. Oyun yapabilecek düzeye geldikten sonra ne yapılmalı?
Oyun yapabileceğiniz düzeye geldikten sonra büyük hayalleriniz şimdilik olmasın. Tek başınıza CoD, CS:GO gibi oyunlar yapamazsınız. Bir ekip kurduktan sonra yayınlayabileceğiniz oyunlar yapmaya başlayabilirsiniz. O zamana kadar pratik yapın ve kendinizi geliştirmeye çalışın.



Temel bilgileri olabildiğince kısa ve anlaşılır anlatmaya çalıştım. Öğrenmeye başladıkça dediklerimi daha iyi anlayacaksınız.
Okuyan herkese teşekkür ederim. Aklınızdaki soruları sorarsanız sevinirim.
 
Son düzenleyen: Moderatör:

Yeni konular

Geri
Yukarı