Unreal Engine 5 ve 4 arasındaki fark

CarcaiE

Decapat
Daha fazla  
Selam baylar, gelin bir tartışalım şu konuyu ya, benim kafam allak bullak oldu. Bir sizinle de uğraşalım, düşünelim.

Bildiğimiz gibi Unreal Engine 5 ile yapılan çoğu oyunlar aşırı yüksek sistemler istemeye başladı, hatta öyle ki bazıları 1660, 2060, 3050 gibi serilerin üzerine toprak attı gibi bir şey oldu.

Silent Hill 2'ye baktım minimum 5700 ya da 1080 istiyor. Bir an içimden eyvah dedim. Bunlar tamam da ama minimum ayarlarda 30 FPS diyor, önerilene baktım, 2080 ve 6800 istiyor o da orta ayarlarda 60 FPS! Yoksa yüksek ayarlarda 30 FPS, yani harbiden üzerine toprak attı Konami...

Ark 2 çıkacak ondan da korkuyorum, only up var o da çok yüksek istiyor gibi(birazdan değineceğim konu olan olay bunda da var) vallahi kafam yoruldu bunu düşüne düşüne :D

Ha asıl olay önemli olay şu: Unreal Engine 4'ün en yüksek grafiği Unreal Engine 5'in hangi grafiğine eşittir hemen hemen acaba? Çünkü Unreal Engine 4 en yüksek grafiği 1080, 5700, 2060, 3050, 1660+s gibi kartlarda neredeyse çok stabil ve iyi açıyordu. Şimdi diyelim ki Unreal Engine 5'te düşük ayarlarda açıyor bu kartlar acaba bu düşük ayar Unreal Engine 4'teki yüksek grafiğe eşit olacak mı? Hiç sanmıyorum ve görüntüden kaybedeceğiz böyle benim az da olsa grafik takıntım var. O atmosferi daha güzel hissetmek varken diğer türlüsü üzüyor beni, only up görüyoruz düşük ayarları harbiden kötü gözüküyor ve buna minimum 1650 istiyor. Ama 1650 Unreal Engine 4 ile yapılmış olsa idi daha güzel bir grafikle oynatabilirdi belki...

Uzayı çok sevdiğimden Starfield da korkutuyor beni epey yani anlayamadım ya 2060 falan 3 yıla çürüdü gitti. 970-470 gibi seriler 5 yıldan fazla gitmiş iken bu kartlar hemen ölmesi garibime gitti. Zaten çoğu oyun optimizasyon özürlüsü çıkıyor... (acaba pazarlama tekniği falan mı uyguluyorlar bu nedir hocam)

Okuduğunuz için teşekkür ediyorum, anlaşılmayan bir yer varsa da özür dilerim.

Olay genelde optimizasyon. Unreal'e sorarsan 5'in özelliği az güçle çok şey yapması ama kullanan devler zaman ve para azlığı nedeyiyle o kadar optimizasyon kasamıyor. UE 4 artık çok eski, HDI desteği bile yok düşün. Artık olay UE 5.

Grafikler artıyor, gölgeler artıyor, modeller güzelleşiyor. Yapacak bir şey yok. Şimdi biri gelir "ben 10 yıllık kartımla her şeyi ful açıyorum" diye ama maalesef yok öyle bir dünya.

Oyun oynamak istiyorsan +8 GB Vramli ve iyi bir kart alacaksın. Yani Nvidia sınıfı için en az 60 ki ben onu bile çok sevmiyorum. Ama oyuna göre zevke göre de değişir. İndie oynayan adam ekran kartsız da oynar mesela..

Zevk ve renk meselesi.

Olay genelde optimizasyon. Unreal'e sorarsan 5'in özelliği az güçle çok şey yapması ama kullanan devler zaman ve para azlığı nedeyiyle o kadar optimizasyon kasamıyor. UE 4 artık çok eski, hdı desteği bile yok düşün. Artık olay ue 5.

Grafikler artıyor, gölgeler artıyor, modeller güzelleşiyor. Yapacak bir şey yok. Şimdi biri gelir "ben 10 yıllık kartımla her şeyi ful açıyorum" diye ama maalesef yok öyle bir dünya.

Oyun oynamak istiyorsan +8 GB VRAM'li ve iyi bir kart alacaksın. Yani NVIDIA sınıfı için en az 60 ki ben onu bile çok sevmiyorum. Ama oyuna göre zevke göre de değişir. İndie oynayan adam ekran kartsız da oynar mesela.

Zevk ve renk meselesi.

Zaten öyle hocam haklısınız ama koyan kısmı en düşüğü Unreal Engine 4'ün med-high ayarlarından bile kötü olup düşük FPS alması.

Zaten öyle hocam haklısınız ama koyan kısmı en düşüğü Unreal Engine 4'ün med-high ayarlarından bile kötü olup düşük FPS alması.
Dedim ya, o yazan devlerin sıkıntısı. Yoksa adamlar demolarında koskoca şehir yapmışlar hiç kasmadan. Oyun yazılımcığı iyice pisleşti. Yazanlar mı beceriksiz, zaman mı çok dar.. anlamıyorum ama hele AAA dünyası genelde saçmalıyor, hiç bulaşmıyorum o yüzden.

Dedim ya, o yazan devlerin sıkıntısı. Yoksa adamlar demolarında koskoca şehir yapmışlar hiç kasmadan. Oyun yazılımcığı iyice pisleşti. Yazanlar mı beceriksiz, zaman mı çok dar. Anlamıyorum ama hele AAA dünyası genelde saçmalıyor, hiç bulaşmıyorum o yüzden.

Aynen öyle hocam ya, sırf yapmak için yapıyorlar gibime geliyor. Bir de oyun kıtlığı çok çok yüksek resmen sektör de hali hatırı sayılacak çok az güzel co-op oyunlar var. Ya da remake çıkıyor.

Aynen öyle hocam ya, sırf yapmak için yapıyorlar gibime geliyor. Bir de oyun kıtlığı çok çok yüksek resmen sektör de hali hatırı sayılacak çok az güzel co-op oyunlar var. Ya da remake çıkıyor.
Almayacaksın. Adam da anlayacak. Starfield şu andaki en büyük umut. Satanından, alanına herkes ona bağlanmış durumda. Microsoft Bethestanın kafasına vura vura ya adam gibi bir şey çıkacak ya da içi boş olacak. AMD desteklediği için DLSS olmayacağı haberleri çıktı mesela. Olay çok fena. DLSS olmazsa, 4070 altı kartı olanlar nalları diker.

Almayacaksın. Adam da anlayacak. Starfield şu andaki en büyük umut. Satanından, alanına herkes ona bağlanmış durumda. Microsoft Bethesda'nın kafasına vura vura ya adam gibi bir şey çıkacak ya da içi boş olacak. AMD desteklediği için DLSS olmayacağı haberleri çıktı mesela. Olay çok fena. DLSS olmazsa, 4070 altı kartı olanlar nalları diker.

Ben zaten nalları diktim gibi çok korkunç sistem gereksinimleri, bende 1660 Super OC var (sebebini bilmiyorum birçok gözlemim sonucu verdiği FPS değerleri 2060 ile aynı diyebilirim.)Ama inanılmaz derece de çok istiyordum Starfield oynamayı bayılıyorum şu uzaya.

Ben zaten nalları diktim gibi çok korkunç sistem gereksinimleri, bende 1660 Super OC var (sebebini bilmiyorum birçok gözlemim sonucu verdiği FPS değerleri 2060 ile aynı diyebilirim.)Ama inanılmaz derece de çok istiyordum Starfield oynamayı bayılıyorum şu uzaya.
No Man Sky zaten biraz daha basit, hikayesiz versiyonu. uzayı ben de seviyorum ama gemilerini. Mesela EverSpace 2, sağlam oyun.

Almayacaksın. Adam da anlayacak. Starfield şu andaki en büyük umut. Satanından, alanına herkes ona bağlanmış durumda. Microsoft Bethesda'nın kafasına vura vura ya adam gibi bir şey çıkacak ya da içi boş olacak. AMD desteklediği için DLSS olmayacağı haberleri çıktı mesela. Olay çok fena. DLSS olmazsa, 4070 altı kartı olanlar nalları diker.

FSR keşke daha da gelişebilse Ultra quality bile görüntüyü çok bozuyor. DLSS öyle olduğunu sanmıyorum.

No man sky zaten biraz daha basit, hikayesiz versiyonu. Uzayı ben de seviyorum ama gemilerini. Mesela everspace 2, sağlam oyun.

Starship Simulator var gördünüz mü bilmiyorum ama ilk ben klasik Simulator sandım da epey güzele benziyor o da yapan kişiler bilinen bir geliştirici veya geliştirici ekibi olmasa da demosunu 8 saat oynadım.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı