Unreal Engine nasıl öğrenilmeli?

Dostum oyun yapmak zahmetli bir iş. Hevesini kırmak istemem ama cidden zahmetli.

Dil olarak c++ oyun dünyasının vazgeçilmezi olmuş durumda. Fakat Unreal'da ne yapmak istediğine de bağlı şartlar var tabii ki.

Oyun yapmak çok kapsamlı ve çok kollu bir iş. Sen ne yapmak istiyorsun mesela?

Modelleme ve rigging(giydirme) yapmak istiyorsan yani oyunu, karakterleri, haritaları tasarlamak ve giydirmek istiyorsan senin c++ ile işin yok pek.

Animasyonlarını hazırlamak istiyorsan yine c++ ile işin yok.

Ama oyundaki görevleri, dereceleri, vb şeyler yapmak istiyorsan senin asıl işin c++ olmalı. Tabii ki temel bir biçimde UE'yi öğrendikten sonra.

Ne yapmak istediğine karar verip, ona göre hedefler koyup ilerlersen çok daha mantıklı olacaktır.
ben işin kodlama kısmında olmak istiyorum temel olarak diyebilirim.
 
ben işin kodlama kısmında olmak istiyorum temel olarak diyebilirim.
O zaman Unreal Engine oyun yapımı derslerini inceleyebilirsin. Eğer ki ingilizcen var ise kaynak önerebilirim. Eğer ingilizcen yok ise ingilizce bu iş için kesinlikle şart. İngilizce olmadan programlama olmuyor ne yazık ki. Fakat bir yandan ingilizce bir yandan da türkçe kaynaklardan UE ve C++ öğrenebilirsin.

İngilizce öğrenmek için önereceğim kaynaklar:

Duolingo(Kesinlikle çok tekrar ettirdiği için aşırı faydası oluyor.),
Memrise(Öğrenemem dediğin kelimeleri nasıl başarıyor bilmiyorum fakat bir şekilde öğretmeyi başarıyor.)
Rosetta Stone(Sadece görsel olarak hiç bir şekilde tercüme olmadan ingilizce öğretiyor. Bu sayede dilde akıcı hale gelinebiliyor.)

Yukarıda saydığım üç dil öğrenme App'ini bir arada kullanman dili ciddi anlamda konuşmanı geliştirecektir.

Memrise'nin yıllık ücreti 65 lira civarında. Duolingo ücretsiz kullanılabiliyor. Rosetta Stone paralı fakat milli kütüphane aracılığı ile ücretsiz alınabiliyor.
 
Son düzenleme:
O zaman Unreal Engine oyun yapımı derslerini inceleyebilirsin. Eğer ki ingilizcen var ise kaynak önerebilirim. Eğer ingilizcen yok ise İngilizce bu iş için kesinlikle şart. İngilizce olmadan programlama olmuyor ne yazık ki. Fakat bir yandan İngilizce bir yandan da Türkçe kaynaklardan ue ve C++ öğrenebilirsin.

İngilizce öğrenmek için önereceğim kaynaklar:

Duolingo(kesinlikle çok tekrar ettirdiği için aşırı faydası oluyor.),
Memrise(öğrenemem dediğin kelimeleri nasıl başarıyor bilmiyorum fakat bir şekilde öğretmeyi başarıyor.)
Rosetta stone(sadece görsel olarak hiçbir şekilde tercüme olmadan İngilizce öğretiyor. Bu sayede dilde akıcı hale gelinebiliyor.)

Yukarıda saydığım üç dil öğrenme App'ini bir arada kullanman dili ciddi anlamda konuşmanı geliştirecektir.

Memrise'nin yıllık ücreti 65 lira civarında. Duolingo ücretsiz kullanılabiliyor. Rosetta stone paralı fakat milli kütüphane aracılığı ile ücretsiz alınabiliyor.

İngilizcem orta seviyede diyebilirim okuduğumu anlayabiliyorum sıkıntım yok o açıdan konuşucak kimse olmadığı için konuşmada biraz problem var ama Unreal Engine ile oyun yapımı derslerine bakacağım peki diğer arkadaşların dediği önce Blueprint öğren gerisi gelir dediler ama doğru?
 
İngilizcem orta seviyede diyebilirim okuduğumu anlayabiliyorum sıkıntım yok o açıdan konuşucak kimse olmadığı için konuşmada biraz problem var ama Unreal Engine ile oyun yapımı derslerine bakacağım peki diğer arkadaşların dediği önce Blueprint öğren gerisi gelir dediler ama doğru?
BluePrint ile de başlayabilirsiniz tabii ki. Fakat BluePrint'i ileri seviye için önermem. Dediğim gibi BluePrint ile başlayıp bir yandan da C ve C++ öğrenmeye çalışın. Yol haritanız şöyle olmalı,

1 - Unreal Engine'i BluePrint ile kullanmak ve C programlamaya başlamak
2 - C'yi iyi derecede öğrendikten sonra C++'a geçmek

Neden burada C öğrenilmesi önemli derseniz C++ programlama dilinin temelini C programlama dili oluşturuyor. C++ Daha nesne yönelimli. O yüzden anlaşılması C'ye göre daha zor bir programlama dili. Bu sebepten önce C ardından C++ öğrenmelisiniz.

Unutmayın bu kısa bir yol değil. Bunun bir çok aşaması var. Sadece UE'i BluePrint ile kullanırsanız ve sonrasında C ve C++ öğrenirim derseniz bu zaman kaybı olacaktır. Bu sebepten dolayı UE'yi BluePrint ile kullanırken en azından C diline hakim olmanızı öneririm. Direkt C++ ve UE'ye böylelikle başlayabilirsiniz. Merak etmeyin C'yi ciddi anlamda iyi derecede öğrendiğinizde C++'ı sıfırdan öğrenmekten çok daha kolay olacaktır.
 
Blueprint ile de başlayabilirsiniz tabii ki. Fakat Blueprint'i ileri seviye için önermem. Dediğim gibi Blueprint ile başlayıp bir yandan da C ve C++ öğrenmeye çalışın. Yol haritanız şöyle olmalı,

1 - Unreal Engine'i Blueprint ile kullanmak ve C programlamaya başlamak.
2 - C'yi iyi derecede öğrendikten sonra C++'a geçmek.

Neden burada C öğrenilmesi önemli derseniz C++ programlama dilinin temelini C programlama dili oluşturuyor. C++ daha nesne yönelimli. O yüzden anlaşılması C'ye göre daha zor bir programlama dili. Bu sebepten önce C ardından C++ öğrenmelisiniz.

Unutmayın bu kısa bir yol değil. Bunun birçok aşaması var. Sadece Ue'i Blueprint ile kullanırsanız ve sonrasında C ve C++ öğrenirim derseniz bu zaman kaybı olacaktır. Bu sebepten dolayı Ue'yi Blueprint ile kullanırken en azından C diline hakim olmanızı öneririm. Direkt C++ ve Ue'ye böylelikle başlayabilirsiniz. Merak etmeyin C'yi ciddi anlamda iyi derecede öğrendiğinizde C++'ı sıfırdan öğrenmekten çok daha kolay olacaktır.

Tamam hocam sağ olun bu sektörde çalışmak istiyorum çoğu boş diyor ama ben kendim için yapabileceğime inanıyorum en azından başlangıç yardımı için sağ olun.
 
Herkese merhaba,
Yıllarca beyaz yaka olup ezilmekten sonra yaşım artık genç sayılmasa da bu konuda bir şeyler öğrenmeye başladım.
Unreal Engine 5.1 ile ilerliyorum direkt, kodlama bilgim yok ama şuan tamamen akşamları mesai sonrası eğitimlerle YouTube videolarından öğrenmeye ve kendimi geliştirmeye çalışıyorum.
Hedefim eğer öğrenebilirsem oyun geliştirip Steam'de yayınlamak ki ne kadar vakit alacağı önemli değil, sabır göstereceğim.
Daha sonrasında da eğer tutarsa bu iş şirketleşmeye gitmek istiyorum işi gücü bırakıp. Eğer oyun tutmasa bile 2.planda bunu altın bilezik gibi sektörün bu altın çağında kullanarak Freelance olarak iş değiştirmek...
Bu konuda bana verebileceğiniz tavsiyeleriniz varsa dinlemek isterim.
Nasıl daha iyi öğrenebileceğim gibi veya nelere dikkat etmek, özen göstermek gerekir gibi.

Çok teşekkürler,
 

Geri
Yukarı