Çözüldü UPS kargo teslimat süresi sorunu

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

UBerk

Gigapat
Sosyal Tayfı
Makaleler
8
ekranalıntısı.PNG

Böyle bir rezillik olamaz. 6 gün sonrasına atmak ne demek? Şubeden gidip alayım desem yasak var. İlk defa UPS'den kargo bekliyorum. Pişman oldum. Acaba bu süre yanlış olabilir mi? Yarın gelme ihtimali var mı? Yarın sabah şubede olacak kargo.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Eki Görüntüle 549130

Böyle bir rezillik olamaz. 6 gün sonrasına atmak ne demek? Şubeden gidip alayım desem yasak var. İlk defa UPS'den kargo bekliyorum. Pişman oldum. Acaba bu süre yanlış olabilir mi? Yarın gelme ihtimali var mı? Yarın sabah şubede olacak kargo.
Öngörülen teslimat zamanı gelince dağıtıma çıkarıyorlar. Sanırım UPS çok farklı kargo ve para taşıma hizmetleri sunduğu için bu şekilde geç getiriyor olabilirler. UPS hep böyle çalışıyor neden bilmiyorum? Kargo işini ayrı yapmaları gerekirdi aslında. Fazla bilgim de yok yavaş çalışmaları konusunda ama tahmin sadece.
UPS kargo çok saçma bir şirket, cumartesi çalışmadığı için süre uzun oluyor ve gelme süresi çoğu zaman sapıtıyor. Cumartesi günü 4-5 tane sipariş verdim, sürat kargo 5 güne getirebilmeyi başardı, aras kargo şu an hala yerinde takılıyor, diğer sürat kargo ile gelende aktarma aktarma geziyor. Yurtiçi kargo dışında memnun kaldığım bir kargo firması yok. Bu hafta yoğunluk var gibi gözüküyor.

Hocam bence hepsiexpress kargo çok dengeli ve hızlı. Adamların 5-6 tane çalışanı var ne zaman kargo gelse farklı adam getiriyor. Ancak şöyle not düşelim bazen şehirlerdeki çalışanlardan veya şubedeki eleman sayısına göre değişkenlik gösterebilir. Misal ben Ankara'nın göbeğinde yaşıyorum ancak diğer kişi çok uzakta yaşıyor, o uzakta yaşıyan adama kargo 1 gün daha geç gider çünkü arz talep meselesi bir ilçeye çok kargo gidiyorsa çok eleman alıyorlar ve hızlı çalışıyorlar. Eğer çok az kargo giden bir yerde iseniz çok kaale alınmayacaksınızdır.

Hocam bence ülkemizde hiçbir şekilde taşımacılık yapmıyorlar zaten Hepsiburada N11 gibi siteler hiçbir zaman bu adamlara vermezler.
Vatanbilgisayar ile aldığım ürünler UPS ile geldi. Her ürün öngörülen teslim tarihinde getirildi. Hiç şaşmıyor ilginç bir şekilde. 4 farklı ürünü 2 farklı tarihte teslim aldım. Çünkü İstanbul ve Adana şubelerinden gönderilmiş. Dolayısıyla farklı tarihlerde geldi.

Vatan Bilgisayar ile aldığım ürünler UPS ile geldi. Her ürün öngörülen teslim tarihinde getirildi. Hiç şaşmıyor ilginç bir şekilde. 4 farklı ürünü 2 farklı tarihte teslim aldım. Çünkü İstanbul ve adana şubelerinden gönderilmiş. Dolayısıyla farklı tarihlerde geldi.

Hocam benim Kargom'da tam zamanında geldi ancak diğer insanların şikayetlerini de hesaba katmak lazım. Biz sanırım biraz şanslı taraftanız :D.

Teslimat süresi şu dönem için çok normal değil mi? Sokağa çıkma yasağı neden verildi sizce? Sürecin yavaş ilerleyebileceğini düşünemiyor musunuz? Kargo şirketlerinde asgari veya buna yakın maaşla çalışan işçilerin canı yok mu?

Gerçekten anlamıyorum. Siz evinizden sipariş veriyorsunuz, insanların virüsten öldüğü dönemde kargonuzun evinize şıp diye damlamasını istiyorsunuz. Haklısınız, bu işçilere virüs bulaşmıyor veya asla süreçten etkilenmiyorlar.

Teslimat süresi şu dönem için çok normal değil mi? Sokağa çıkma yasağı neden verildi sizce? Sürecin yavaş ilerleyebileceğini düşünemiyor musunuz? Kargo şirketlerinde asgari veya buna yakın maaşla çalışan işçilerin canı yok mu?

Gerçekten anlamıyorum. Siz evinizden sipariş veriyorsunuz, insanların virüsten öldüğü dönemde kargonuzun evinize şıp diye damlamasını istiyorsunuz. Haklısınız, bu işçilere virüs bulaşmıyor veya asla süreçten etkilenmiyorlar.

Biz bu süreci hesaba katıyoruz ancak bu adamlar sadece bu dönemde bu kadar yavaş değiller adamların sorunu bu. Dikkatli okumanızı tavsiye ederim!

Boşuna duyar kasıyorsun çünkü kargo çalışanları bu yasaktan etkilenmiyor. Emekçilere her zaman minnettarız ama sarkma salgından dolayı değil, personel eksikliğinden kaynaklanıyor. 10 tırın gideceği yolu ucuza gelsin diye 3-5 aktarmaya yüklersen hem iş yükümü hemde riski artırırsın. Kargo şirketleri ucuza taşıma yapmak için böyle yapıyor.

Hocam benim Kargom'da tam zamanında geldi ancak diğer insanların şikayetlerini de hesaba katmak lazım. Biz sanırım biraz şanslı taraftanız :D.
Abartısız söylüyorum öngörülen teslim tarihleri hiç şaşmadı. Kargo şubeye ulaştıktan sonra İstanbul'dan gelen 2 gün sonra teslim edildi. Adana'dan gelen kargo şubeye ulaştıktan 5 gün sonra teslim edildi. Öngörülen teslim tarihine sağdık kalıyorlar sanırım.

Ayrıca bu virüs'te sokağa çıkma yasağı bu adamları etkilemiyor hatta tam tersine adamlın lehine bir durum çünkü sokaklar boş trafik yok vesaire.

Yanlış bir yaklaşım. Önceden de bu sorunlar vardı. Araştırmanızı tavsiye ederim. Benim işçilere lafım yok, politikaları koyan firma yöneticilerini eleştiriyoruz biz burada. Onlar ne derse işçiler onu yapıyor.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı