USB belleğe 2 işletim sistemi kurmak

Sinan Uğurlu

Kilopat
Yer
Datacenter
Daha fazla  
Meslek
Yazılım ve Ağ Altyapı Danış.
İyi akşamlar, ilk olarak AiO tarzından bahsetmiyorum. Teknik serviste bazen işime lazım oluyor, 32 GB bir USB belleğim var, örneğin bir kısma Windows 10, diğerine Windows 7 diğerine ise Windows Live, Acronis ya da Linux olabilir dosya kurtarmak için bir sistem kurmak istiyorum, Boot ederken istediğimi seçip onunla Boot edebilir miyim? Sizce mümkün mü?

Son düzenleyen: Moderatör:
Nasıl Dual Boot yapılıyorsa ondan farksız aslında.
Sadece disk bölümleme birazcık sıkıntılı.
Yine 2 parta ayırıp bir part Windows bir part Linux şekilinde gibi.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Windows2Go işinize yarar. Bir Windows kalıbı indirin, Rufus'u açıp kalıbı seçin. Ardından Windows2Go işlemini görünce belleğiniz biçimlendirilir, Win2Go'ya uygun hale gelir.

Eğer uğraşmak istemem derseniz, Win2Go ile başlayıp altta anlattıklarımı uygulayabilirsiniz.

2 bellek daha uygun olur, 2 bellekten kastım birine GNU/Linux atın, sonra o bellek ile sistemi boot edin, diğer bellek takılı olsun. Linux üzerinden bölümleme yapın. Ayırdığınız bölüme kendi sisteminizi kurun. Çoğu GNU/Linux dağıtımında bu avantaj var, WinBootMgr'in yanına kur gibi.

Bölüm ayırmanıza bile gerek yok, GNU/Linux üzerindeki kurulum yazılımları otomatik olarak yanına kurma seçeneği ile gelebiliyor.

Kurarken diski USB olarak seçmeniz yeterli, gerisini algılayıp kendisi halleder.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı