USB bellek internet kafeden virüs kapar mı?

Hocam koskoca şirketler bile Kaspersky ile çalışırken nasıl bu kanıya vardınız? Örnek vermek gerekirse: Microsoft, IBM, Intel vb. büyük şirketler Kaspersky ile iş ortaklığı yapmaktalar.
Aynı zamanda Ferrari Formula 1 takımı kendi güvenliğini Kaspersky’e emanet etmiş durumda.

Ben ev kullanıcısının bilgisayarına yüklediği antivirüs programından bahsediyorum.

Olabilir. Eğer güvenli bir şekilde Windows kurmak istiyorsanız İnternet Cafe'den önce Ubuntu ya da başka bir GNU/Linux dağıtımı yazdırmanızı ve önce onu kurmanızı öneriyorum. Ardından USB belleğinizi formatlayıp kendi evinizden Windows´u download edip o şekilde USB´nize yazdırabilirsiniz ve kurabilirsiniz. Yolu biraz uzatmış olacaksınız ancak bence en güvenli şekil bu.

Ben de size diyorum ki tecrübeniz bir işe yaradığı yok nereden neyi öğrendiysen yanlış öğrenmişsin.

Öyle olmadığı için açıklanacak bir şey de yok.

Mecburen format atılan, temizlenemeyen zararlı diye bir şey yok. Mecburen diyen kişi bilgisiz kurduğu yazılımın kullanmasını bilmiyor demektir.

Öyle yapılıyor zaten :D

Yukarıda söyledim bunun inançla,

Bu yüzden size araştırın diyoruz, eğitim alın diyoruz, doğru yerden öğrenin diyoruz.
Bana göre demekle olmuyor bilgiyle oluyor.

AV veritabanına göre tespit eder. diğer yazılımlar dışında oluşturulan farklı bir yazılımı anlık tespit edemez ve sisteminize bulaşır. AntiVirus veritabanını güncelledikten sonra yazılımı siler ve siz kusursuz çalıştığını zannedersiniz ama çoktan bilgileriniz çalınmıştır. :) saygılar..

Son düzenleme:
AV veritabanına göre tespit eder.
Yanlış bilgi veriyorsunuz, kaç yıllık konuya cevap yazıyorsunuz birde.
AV yazılımları çok uzun zaman önce sadece veritabanına bağlı kalmaktan çıktı. Proaktif çalışıyorlar.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı