USB Portuna +52V Güç Nasıl Verilir?

• Konuyu başlatan Silinen üye 94679
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 14
  • Görüntüleme 2.447
S

Silinen üye 94679

Ziyaretçi
Merhaba,

MSI Z270 Gaming M3 model anakartımın USB çıkışlarından birine ortalama 60 Volt güç vermem gerekiyor. 2.0 USB'nin ucuna profesyonel harici ses kartı takılı. Eğer USB portu 48 Volt aşağısını görüyorsa, harici aygıta takılı olan ekipmanlarıma zarar verebilir.

En azından USB portlarımdan kaç Volt geçtiğini gösteren bir uygulama ya da Windows içi bir yazılım mevcut mu?

Çözüm
D
Ben de ekstra bir güç girişi yok ama o tuşa bastığımda mikrofonum sorunsuz çalışıyor. Bu tamamen ses kartının ürtemi ile alakalı. Her ses kartında olacak diye bir şey yok. Adam içerde 5V'u 48'e çevirecek devre tasarlamıştır, adaptöre ihtiyacı kalmıyordur.

Örneğin daha önceki ses kartım M-Audio Profire 610 idi, ekstra adaptörü vardı. Firewire bir ses kartı idi, ancak adaptörünü takmasamda +48V tuluna basınca ses alabiliyordum.
Bilgisayar üzerindeki USB çıkışlarından 5V alınabilir. %5 tolerans değeri içerisinde azalabilir veya artabilir. Donanımsal olarak bu şekilde ayarlanmıştır ve standarttır. USB sürümüne göre akım değeri değişebilir. USB 2.0 üzerinden ise, 5V ve 0.5A çıkış alınabilir. Bahsettiğiniz değerleri almanız mümkün değil.

Bilgisayar üzerindeki USB çıkışlarından 5V alınabilir. %5 tolerans değeri içerisinde azalabilir veya artabilir. Donanımsal olarak bu şekilde ayarlanmıştır ve standarttır. USB sürümüne göre akım değeri değişebilir. USB 2.0 üzerinden ise, 5V ve 0.5A çıkış alınabilir. Bahsettiğiniz değerleri almanız mümkün değil.
Ayrica USB uzerinden 5V'dan fazla cekmeye calisirsaniz Windows uyari verip portu devre disi birakir. 12V fan ile denendi. Tecrube ile sabit.

Yapmak istediginiz tam olarak nedir? Ona gore yapilmasi ya da satin alinmasi gereken devreyi onerelim.

Dediğim gibi harici Ses kartı kullanıyorum ama benim kullandığım, bu tip profesyonel stüdyo ses kartları başka bir adaptöre ihtiyaç duymuyor, üzerinde girişi bile yok. Yalnızca bir ucu USB 2.0 olan bir kabloyla geldi, onu direkt olarak anakart üzerinde bulunan porta taktım. İçerisinde Phantom Power desteği bulunuyor. Phantom Power, condenser mikrofonların tam verim verebilmesi, kısacası düzgün çalışması için gerekli bir cihaz. Bu cihazı harici olarak almadım, ses kartımın içinde kendi phantom powerı bulunuyor. Phantom power gücünü yalnızca tek USB girişi bulunan porttan çekiyor. Pek çok ses kartı modeli için bu böyle, bunun bir sorun çıkartacağını düşünüyor musunuz? Yani en azından ekipmanıma, yani mikrofonuma ve belki de ses kartıma bağlı olan diğer aygıtlarıma zarar gelmemesi için aygıt yeterli gücü almak durumunda.

Dediğim gibi harici Ses kartı kullanıyorum ama benim kullandığım, bu tip profesyonel stüdyo ses kartları başka bir adaptöre ihtiyaç duymuyor, üzerinde girişi bile yok. Yalnızca bir ucu USB 2.0 olan bir kabloyla geldi, onu direkt olarak anakart üzerinde bulunan porta taktım. İçerisinde Phantom Power desteği bulunuyor. Phantom Power, condenser mikrofonların tam verim verebilmesi, kısacası düzgün çalışması için gerekli bir cihaz. Bu cihazı harici olarak almadım, ses kartımın içinde kendi phantom powerı bulunuyor. Phantom power gücünü yalnızca tek USB girişi bulunan porttan çekiyor. Pek çok ses kartı modeli için bu böyle, bunun bir sorun çıkartacağını düşünüyor musunuz? Yani en azından ekipmanıma, yani mikrofonuma ve belki de ses kartıma bağlı olan diğer aygıtlarıma zarar gelmemesi için aygıt yeterli gücü almak durumunda.
48V desteği veren bir Phantom Power almanız gerekmekte. Ben bu aygıtı bilmiyorsunuz zannediyordum bu sebeple link gönderecektim bu mesajı yazmasaydınız. Çeşitli platformlardan 150-200₺ arasında fiyatlarla bulabilirsiniz.

Silinen üye 94679, sorunuza verilen bir cevabı çözüm olarak işaretlemişsiniz, gerekirse bu seçimi değiştirebilir veya iptal edebilirsiniz.
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı