Güncel Clover configurator indirin http://download1513.mediafire.com/bti7yx4xlupg/9wsabkqqw9iwa4p/Clover+Configurator.zip Aracımızı indirdikten sonra Efi bölümünü mount edin. Mount ettikten sonra NO NAME isimli bir bölüm oluşur. Sonrasında USB içerisindeki Clover klasörü ile No name...
Mount EFI kısmından görsel gönder.
@claus
Ayrıca Nvidia Web sürücülerini kurup akabinde boot ederken Inject Nvidia ve USE Nvidia Web drivers seçip nv_disable=1 devre dışı bıraktığımda sistem boot olmuyor. Waiting DSMOS yazıp kapanıyor. Şu an için Nvidia web sürücüleri olmadan flashtan boot edebiliyorum ama flash olmadan edemiyorum.
NVIDIA web sürücülerini aktif edince açılmama çözdüm. NVIDIA to Vesa'yı kapalı, USE Nvidia Web Drivers'ı aktif yapıp inject NVIDIA'yı seçmeyince sistem sorunsuz Boot oldu fakat hala flash bellek olmadan Boot edemiyorum. EFI erişimim yok
Tekrar gelen güncelleme. Sisteme hiçbir şey yapmamış olamama rağmen yine aynı hatayı verdi. Bir açılıyor bir açılmıyor anlamadım gitti.
Disk hatası alıp boot edemeyince windows'a geçip "chkdsk" komutunu çalıştırdıktan sonra macOS boot edilebilir oldu.
Windows Üzerinden, Boot edilemeyen EFI bölümünü Paragon Partition Manager ile formatlayıp dosya tipini FAT32 yaptıktan sonra Mount etmeyi başardım. Bu çok riskli bir işlemdir. Benim Windows EFI'm ayni bir bölümde olduğundan Windows bozulmadı.
Fazla güncelleme yolluyorum farkındayım ama amacım böyle bir sorun yaşanırsa insanlara nasıl çözebileceklerini anlatmak
@claus yanlış bir şey yapmak istemiyorum. Şu an USB'siz boot edebilmek için ne yapmam gerekiyor? Tekrar EFI'yi bozup bütün bu adımları baştan yapmak istemiyorum.
Mount ettikten sonra
[Çözüm] macOS USB Olmadan Boot etme - Technopat Sosyal buradakilerin aynısını yaptım. Kendi config.plist dosyamı da yükledim fakat açılışta Clover yoktu. BIOS'ta da UEFI bootloader olarak sadece Windows görünüyordu.
Boot olmuyor diye Windows'tan devam edip restart atınca Clover gelmişti. İlginç ötesi bir şekilde fakat bu sefer de chkdsk hatası başladı ve bu sefer de düzelmiyor.