USB'siz Boot sorunu

• Konuyu başlatan Silinen üye 164587
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 16
  • Görüntüleme 1.427
S

Silinen üye 164587

Ziyaretçi
Selamlar,
High Sierra'yı kurmayı sonunda başardım. Clover EFI'yi rehberdeki gibi configurator ile mount edip kopyaladıktan sonra ne Mac ne de Windows sistemde Boot edilemiyor bunu nasıl çözebilirim?
Mac Boot ederken çıkan mesaj:
20200605_162718.jpg

Not: NVIDIA web sürücüleri ve Realtek ses sürücüsünü kurup yeniden başlattıktan sonra Mac açılmamaya başladı. Windows ise hiçbir şekilde boot olmuyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam çok bir şey değil MacOS'u seçiyorsunuz ya Clover'de seçtiğinizde space basıp Boot without injected kexts diyeceksiniz. Windows'a erişebiliyorsanız önemli dosyaları yedeklemenizi tavsiye ederim çünkü dosyaları kaybedecek gibi duruyorsunuz.

@gurkanyal Deneyip yazacağım hocam. Zor olduğundan değil yanlış anlamayın clover bootloader'da bir sorun olduğunu düşünüp onu kaldırmayı denedim ilk başta çünkü clover bootloader'da herhangi bir config.plist dosyası görünmüyordu. Bu dediğinizi de deneyip dönüş sağlayacağım.

Bir soru sormam gerek. Windows SSD'de kurulu. Varsayılan EFI klasörü de SSD'de. HDD'yi de Paragon ile 2 ye böldüm ve şu an bir kısmında MacOS kurulu. Ben bu sisteme clover'ı nasıl atacağım? Mount EFI çalışmıyor?
@gurkanyal dediğin komut ile açmayı denedim fakat yine açılmadı. Clover'ı henüz EFI'ye atamadığımdan USB ile boot etmeyi denedim. İşin tuhafı kurulum yapabildiğim USB, iş kurulumdan sonra boot etmeye gelince etmiyor.

Mount EFI kısmından görsel gönder.

Mount EFI kısmından görsel gönder.
@claus

Ayrıca Nvidia Web sürücülerini kurup akabinde boot ederken Inject Nvidia ve USE Nvidia Web drivers seçip nv_disable=1 devre dışı bıraktığımda sistem boot olmuyor. Waiting DSMOS yazıp kapanıyor. Şu an için Nvidia web sürücüleri olmadan flashtan boot edebiliyorum ama flash olmadan edemiyorum.

NVIDIA web sürücülerini aktif edince açılmama çözdüm. NVIDIA to Vesa'yı kapalı, USE Nvidia Web Drivers'ı aktif yapıp inject NVIDIA'yı seçmeyince sistem sorunsuz Boot oldu fakat hala flash bellek olmadan Boot edemiyorum. EFI erişimim yok :(
Tekrar gelen güncelleme. Sisteme hiçbir şey yapmamış olamama rağmen yine aynı hatayı verdi. Bir açılıyor bir açılmıyor anlamadım gitti.
Disk hatası alıp boot edemeyince windows'a geçip "chkdsk" komutunu çalıştırdıktan sonra macOS boot edilebilir oldu.
Windows Üzerinden, Boot edilemeyen EFI bölümünü Paragon Partition Manager ile formatlayıp dosya tipini FAT32 yaptıktan sonra Mount etmeyi başardım. Bu çok riskli bir işlemdir. Benim Windows EFI'm ayni bir bölümde olduğundan Windows bozulmadı.
Fazla güncelleme yolluyorum farkındayım ama amacım böyle bir sorun yaşanırsa insanlara nasıl çözebileceklerini anlatmak :)

@claus yanlış bir şey yapmak istemiyorum. Şu an USB'siz boot edebilmek için ne yapmam gerekiyor? Tekrar EFI'yi bozup bütün bu adımları baştan yapmak istemiyorum.
Mount ettikten sonra [Çözüm] macOS USB Olmadan Boot etme - Technopat Sosyal buradakilerin aynısını yaptım. Kendi config.plist dosyamı da yükledim fakat açılışta Clover yoktu. BIOS'ta da UEFI bootloader olarak sadece Windows görünüyordu.
Boot olmuyor diye Windows'tan devam edip restart atınca Clover gelmişti. İlginç ötesi bir şekilde fakat bu sefer de chkdsk hatası başladı ve bu sefer de düzelmiyor.
Ekran Resmi 2020-06-06 02.17.26.png

Bakın size Nvidia ayarları yapın denilmedi. Siz önce USB olmadan boot işlemini doğruca yapın. Sonra diğer adımları yaparsınız. EFI mount ettikten sonra USB içindeki Clover klöasürün EFI içine atıp(sadace tek bir config dosyası olsun) sonrasında sistem tekrar USB'den boot edip Clover boot options ve sonrasında add clover boot options for all entries üstüne gelin ve enter'a basın.
Sonra sistemi yeniden başlatıp BIOS'a girin ve boot menüsünden ilk sıraya Clover'ı alıp save yapın.

Silinen üye 164587, lütfen çözüm olarak uygun mesajın önündeki simgesine tıklayarak bir cevabı çözüm olarak işaretlediğinizden emin olun.
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı