USB'ye kurulan multiboot işletim sistemlerinin boot'unda "ACPI_BIOS_ERROR" hatası

kilic4785

Hectopat
Merhaba USB belleğime Windows 11, Kali Linux ve Linux Mint işletim sistemlerini multiboot olacak şekilde Ventoy programını kullanarak yazdırdım fakat boot sırasında Windows 11 sağlıklı bir şekilde boot edilirken Linux tabanlı işletim sistemlerinde "ACPI_BIOS_ERROR" hatasıyla karşılaşıyorum. Farklı programlar kullanarak işletim sistemlerini yazdırmayı denedim fakat onlarda da sonuç alamadım. Bu hatayı nasıl çözümleyebilirim? Cihazım ASUS TUF Gaming A15 FA507NU(R5 7535HS, RTX4050). Ek olarak cihazımın BIOS'u yeni tip BIOS'lardan. Fotoğraflarda belirttiğim gibi...

Dosya Ekleri

• ACPİ Bios Error.jpg
    ACPİ Bios Error.jpg
    269,4 KB · Görüntüleme: 45
  • Bios Görüntüsü.jpg
    Bios Görüntüsü.jpg
    35,1 KB · Görüntüleme: 39
Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba USB belleğime Windows 11, Kali Linux ve Linux Mint işletim sistemlerini multiboot olacak şekilde Ventoy programını kullanarak yazdırdım fakat boot sırasında Windows 11 sağlıklı bir şekilde boot edilirken Linux tabanlı işletim sistemlerinde "ACPI_BIOS_ERROR" hatasıyla karşılaşıyorum. Farklı programlar kullanarak işletim sistemlerini yazdırmayı denedim fakat onlarda da sonuç alamadım. Bu hatayı nasıl çözümleyebilirim? Cihazım ASUS TUF Gaming A15 FA507NU(R5 7535HS, RTX4050). Ek olarak cihazımın BIOS'u yeni tip BIOS'lardan. Fotoğraflarda belirttiğim gibi...

Secure Boot kapat.

Default ayarlara dönüp yapmayı denesene bende ASUS kullanıyorum.
Sana yaptıklarımı anlatayım. Secure boot kapatmayı denedim, default ayarları denedim fastboot kapatıp denedim advanced ı bı ufak kurcaladım oradan da birşey çıkmadı Asus destek ekibine sordum bana şunu attılar: Ultimate Guide to UEFI Dual Boot Windows 8.1 and Linux (Kali) fakat buradaki bios benim biosumdan farklı olduğu için bu rehberi de uygulayamadım. Şu ana kadar yaptıklarım bunlar.

Sana yaptıklarımı anlatayım. Secure Boot kapatmayı denedim, default ayarları denedim Fastboot kapatıp denedim Advanced'ı bir ufak kurcaladım oradan da bir şey çıkmadı ASUS destek ekibine sordum bana şunu attılar: Ultimate Guide to UEFI Dual Boot Windows 8.1 and Linux (Kali) fakat buradaki BIOS benim biosumdan farklı olduğu için bu rehberi de uygulayamadım. Şu ana kadar yaptıklarım bunlar.

Ekran kartı sürücüsü ile ilgiliymiş direk USB yazmışım gözden kaçmış noeveu@mashiro herkesi OpenSUSE'ci yapıyorsunuz ha 😁

Technopat Haberler

Geri
Yukarı