Uydunet 100 Mbps Tarifede 49Mbps Vermesi

Bence altyapı sıkıntısı, bizim bir akrabamız 16Mbps interneti var, ama saha dolabına baya uzak, 8Mbps internet alıyor.

Sende de böyle bir durum olabilir.

Sen Türk Telekom Kapsama Haritası'ndan adresine bak bakalım ne kadar hız verebiliyorlar.

Uydunet'in kendi altyapısı var mı bilmiyorum, sen her ihtimale karşı Uydunet Altyapı Sorgulama'dan da adresine bak.

%90 alt yapın yetersizdir.

Bence altyapı sıkıntısı, bizim bir akrabamız 16Mbps interneti var, ama saha dolabına baya uzak, 8Mbps internet alıyor.

Sende de böyle bir durum olabilir.

Sen Türk Telekom Kapsama Haritası'ndan adresine bak bakalım ne kadar hız verebiliyorlar.

Uydunet'in kendi altyapısı var mı bilmiyorum, sen her ihtimale karşı Uydunet Altyapı Sorgulama'dan da adresine bak.

%90 alt yapın yetersizdir.
Kablonet kendi altyapısını kullanmakta ve kapsama alanındaki tüm abonelere 100 Mbps internet verebilmektedir.

Yüksek ihtimal yapılandırmada bir problem vardır. Teknik desteğe söyleyin. Hız testi sonuçlarını gösterin. Ayrıca testi kablo ile yaparsanız daha net sonuçlar alırsınız.

Kablonet kendi altyapısını kullanmakta ve kapsama alanındaki tüm abonelere 100 Mbps internet verebilmektedir.

Yüksek ihtimal yapılandırmada bir problem vardır. Teknik desteğe söyleyin. Hız testi sonuçlarını gösterin. Ayrıca testi kablo ile yaparsanız daha net sonuçlar alırsınız.

Modem arayüzüne bağlanın ve bağlantı durumunu, değerleri kontrol edin.

Bilmiyorsanız, modem marka/modelini modemin altında/üstünde bulunan etikette yazar. Modem arayüzüne ulaşmak için bir takım numaralar vardır. 192.168.1.1, kullanıcı adı ve şifrede genellikle admin admin olur. Yine de etikete bak.

Bu arada durumu umarım teknik servise anlatmışsınızdır. Burada sizin sorununuzu tahmin etmekten öteye geçemiyoruz bildiğiniz gibi, sizin sorununuzu çözecek olan kişi yine teknik servis.

2.4 GHZ en fazla 50 Mbps hız verir. Modemde 5G bağlantısı var ise aktif edip, 5G destekleyen bir cihaz ile test edin. Şuan 100 MBPS kullanıyorum 98 MBPS olarak vermekte kablonet.

aslında 2.4 ghz le en fazla 50 mbps hız alırsın demek yanlış, benim pc de sadece 2.4 ghz destekliyor dediğin gibi en fazla 50 alıyorum ama telefonla 2.4 ghz e bağlandığımda 80-90 arası hız alabiliyorum bu tamamen pc nin wifi kartıyla alakalı diye düşünüyorum

Sağolun. Kablonet aradı modem değişecekmiş.
Modemi ücretsiz değiştiriyorlar mı? Bende de 50 Mbps geçmeyen bir modem var ve ücretini ödemiştim.
2.4 GHZ en fazla 50 Mbps hız verir. Modemde 5G bağlantısı var ise aktif edip, 5G destekleyen bir cihaz ile test edin. Şuan 100 MBPS kullanıyorum 98 MBPS olarak vermekte kablonet.
Aslında 2.4 ghz 150 Mbps kadar verebiliyor fakat bu modemde çok nadir.

Arkadaşlar gelen kişiler modemi değiştirmedi. Sadece uydu alıcısını değiştirdiler. Onlara 100 Mbps alamadığımı söyleyince telefondan bir sınırı kaldırdılar. Yinede wifiden en fazla 65 mbps alıyorum.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı