Uygun fiyatlı oyun sisteminde AMD mi İntel mi?

Filmolog

Hectopat
Daha fazla  
Uygun fiyatlı bir oyun sistemi toplamak istesem AMD alırdım çünkü fiyatı gerçekten ucuz ama performansı hakkında bilgim yok yardımcı olursanız ne mutlu bana.

Uygun fiyat denilince neden amd akla geliyor anlamadım? Sinerjide FX 6300 ile i3 4170 arasında 20 TL var. Ve i3 4170 Çoğu oyunda FX 8320 yi geçiyor. AMD nin apusu desen performansı arttırmak için 2400mhz ram alıyoruz sonra da bütçe artıyor. o Paraya r7 260x li sistem toplanıyor.

AMD işlemcisi ucuz olsa da bu yeterli değil. Yanına alacağın soğutucu, anakart fiyatları ve O.C. için harcayacağın zaman ve riskleri de düşününce zor.
APU için oluşturulması gereken yüksek frekanslı bol bellekli sistem de yine maliyeti artırıyor. Bir de Crossfire bazı oyunlarda uyumlu ve performanslı olmayınca yine büyü bozuluyor. Hem yanına kart alınca düşük PSU fiyat avantajı da kayboluyor. APU içinde en azından R7 250 260 olmadıkça boş. 500 TL verip güncel bir işlemci alıp güncel oyunları ancak en düşük ayarda açmak mantıklı gelmiyor bana. Ama iyi bir yere doğru gittiğini düşünüyorum. Umut verici.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı