Uyku düzeni ve yeterli uyumanın uzamaya etkisi çok önemli mi?

EntelFeridun1453

Centipat
Katılım
30 Kasım 2022
Mesajlar
86
Uyku düzenim olduğu söylenemez özellikle şu sınavların yaklaştığı dönemde yeterli uyuyamıyorum bile, örneğin bugün sahura kadar ders çalışmayı düşünüyorum ve dayanabilirsem 2.30 saat uyumuş olacağım. Tabii ki her zaman böyle yapmıyorum merak ettiğim 1 1.5 hafta böyle devam edersem ciddi bir problem olur mu yoksa 20'li yaşlarıma kadar her türlü kredim var mı?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Uzamaya etkisi pek olmaz genetik en önemli olandır. Senin genetiğin senin boyunu 180 cm belirlemiş ise sen yeterli beslenemeyip, iyi uyku uyuyamazsan hormonlara etkisi olur ve boyun 180'dan birkaç cm kısa kalır çok çok. Ama genetiğin 170 cm boy belirlemiş ise sen 24 saat de uyusan, sürekli protein de tüketsen boş. Senin boyun 170 cm olur en fazla. Şunu da söyleyeyim, proteinsel beslenmenin kemik yapısı üzerinde etkisi var tabii ki ancak bu nesiller sonra ortaya çıkar. Üremeyi düşünüyor isen ileride sağlıklı beslen, çocuğuna iyi genetik ver. Günümüz Avrupa insanının ataları geçmişte de hep proteinsel besleniyordu. Et, süt, yumurta, balık, sağlıklı sebzeleri çok tükettikleri için ve her nesil kendisine iyi baktığı için kemik yapıları hem gelişmiş hem de uzunlar. Asyadakiler ise tam tersi, mesela Hindistan. Proteinsiz beslenme tarzı yüzünden kemik yapıları çok ince ve boyları kısa. Bir vuruşta bayılır giderler.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Uzamaya etkisi pek olmaz genetik en önemli olandır. Senin genetiğin senin boyunu 180 cm belirlemiş ise sen yeterli beslenemeyip, iyi uyku uyuyamazsan hormonlara etkisi olur ve boyun 180'dan birkaç cm kısa kalır çok çok. Ama genetiğin 170 cm boy belirlemiş ise sen 24 saatte uyusan, sürekli protein de tüket sen boş senin boyun 170 cm olur en fazla. Şunu da söyleyeyim proteinsel beslenmenin kemik yapısı üzerinde etkisi var tabii ki ancak bu nesiller sonra ortaya çıkar. Üremeyi düşünüyor isen ileride sağlıklı beslen çocuğuna iyi genetik ver. Günümüz Avrupa insanının ataları geçmişte de hep proteinsel besleniyordu. Et, süt, yumurta, balık, sağlıklı sebzeleri çok tükettikleri için ve her nesin kendisine iyi baktığı için kemik yapıları hem gelişmiş hem de uzunlar. Asyadakiler ise tam tersi mesela Hindistan. Proteinsiz beslenme tarzı yüzünden kemik yapıları çok ince ve boyları kısa. Bir vuruşta bayılır giderler.

Hocam iyi hoş yazmışsın da son cümleye patladım sağ ol güldürdüğün için teşekkür ederim.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı