Uyku Düzeni

Şuan 6 ya kadar duruyoruz cayır cayır.
Akşam 4 de kalkıyorum ondan sonra. Uyku düzeni leş.
En yakın zamanda düzelteceğim.Pc kötüyken öyle değildi yenisini alınca oyundan dolayı baya değişti.

Şuan 6 ya kadar duruyoruz cayır cayır.
Akşam 4 de kalkıyorum ondan sonra. Uyku düzeni leş.
En yakın zamanda düzelteceğim.Pc kötüyken öyle değildi yenisini alınca oyundan dolayı baya değişti.
Benim PC yok denilecek gibi HD 4650 var hala idare ediyorum. Tomb Raider'ı düşük ayarlarda açıyor en azından.

Tam gün uyumamaya çalış. Yani sabaha karşı uyuyup tekrar öğlen uyanma yani. Akşam 9-10 olunca zaten uykun olmuş olacaktır illaki. O zaman uyuduğunda sabah erken kalkarsın ve aynı şekilde erken yatmaya devam edersen alışkanlık haline gelmiş olur.
Moderatörüm bu imza işinde 2 kelam ekliyemiyorum uyarı veriyor milletin imza burdan arabistana bende neden öyle.
Telefonu iyi alıyorum neden böyle bir şey yapıyorum bilmiyorum. PC ekipmanlarım çok iyi ama PC'nin içi boş :D
Yeni pc almanın zamanımı olmadımı @HakanCTocam?:)

İnsan vücudu için en uygun uyku zamanı 22.00 ile 4.00 arasıdır. Vücut tam uyku haline geçer, HGH salınım hızı artar, anabolik olaylar zirveye vurur. Bu saatlerde uyuyor olmanın senin yaşında faydası çok. Gündüz uykundan kısarak bu saatlerde uykunun gelmesini sağlayabilirsin. Vücudumuzun bir biyolojik saati var. Saat 21.00'den sonra melatonin salınımı artar. Loş ışık ya da karanlık bu sürece fayda sağlayacaktır.

Stres ve elektromanyetik dalgaların melatonin salgılanması üzerinde negatif etkileri mevcut. İyi bir uyku düzeni için stresten de uzaklaşman gerekiyor. İyi sosyaller.

Dün kanallar arasında dolaşırken BBC Earth'te bir yayına denk geldim. Gece vardiyasında çalışmak zorunda olanlar gibi mecburiyetten düzenli uyuyamayan insanlardan bahsediliyordu. Depresyondan çeşitli hastalıklara kadar bir sürü hasara sebebiyet verebiliyormuş bu durum. Uyku önemli.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı