Uyku felci nasıl bir şey?

Beyin biz uyurken tedbir alıp vücudu felç ediyor, tabii bazen bu olmuyor ve uyur-gezerlik denilen durum oluşuyor (ben de küçükken yaşamıştım, yapılması gereken nazik bir şekilde kişiyi geri yatırmak).
Fakat bazen beyin bu felci zamanında iptal etmiyor ve uyanınca hareket edemiyorsunuz. Karabasanmış, cinmiş hiçbiriyle alakası yok.

Amma çok yazım hatası yapmışım. xD
 
Ben geçen yıl 2 kere yaşadım ikisi de gün içinde yattığımda olmuştu. Birinde uyandım odada ablam vardı seslenmeye çalıştım olmadı sanki biri tutuyordu. Hareket edemedim 5 10 saniye sonra nasıl yaptıysam beldeki kasları kullanıp yatakta belimi zıplatabilmişim sonradan ablam demişti. Yaklaşık 10 20 saniye sürmüştü diğerini tam hatırlamıyorum. Ama hatırladığım kadarıyla o da 10 15 saniye sürmüştü biri sanki beni yere yapıştırmıştı. Canavar vs. görmedim.🙃
 
Ben 2 günde 3 kez yaşadım. Aniden uyanıyorsun ama felç olmuşsun, hareket edemediğin için kendi bedenini çok zorlayıp sıkıyorsun, cok daralmış gibi hissediyorsun. Ben üstüme gelen karanlık bir şey görmedim, genelde duvara dönük uyuduğum için olabilir. Sebebi uykusuzluk.

Uykusuzluk değil de yanlış pozisyonda uyumak değil mi çünkü uyanınca nefes de alamıyorsunuz.
 
Ben sadece bir kere yaşadım.
Yaratık vs. görmedim. Sadece çok kısıtlı bir alanı görüyordum. Yüz üstü olduğum için 10-15 Cm'lik bir bölgeyi görebildim. Bağırmaya çalıştım ama bağıramadım. O sırada zor nefes alıyordum. Tahmini 10 dakika boyunca böyle oldu. Sonra kendime geldiğimde saat gece 3:50 civarıydı.
 
Arkadaşlar yaratık görme falan gerçek değil, zaten açıkladım buna neyin neden olduğunu.
Ha sabah kalkınca odanızda bulunan şeyleri yaratık sanabilirsiniz belki :p
 
Hocam bende bugune kadar bu yuzden dinden cikmadim. Ama soyle bir şey var. Ben cehenneme gitmemek icin Müslüman kalıyorum sizi bilmem yanlış anlamayin ama su an mesela munafik sayiliyorum. Bu da gunah.

Arkadaşlar ben su illetle kapismaya gidiyorum. Bol sans dileyin. Gorusmek uzere.

Cennete, Cehenneme inanıyorsan, Cehenneme gitmemek için Müslümansan münafık denmez. Münafık veya sahte Müslüman, insanlara kendini Müslüman olarak tanıtan fakat içten inanmayan kişilere denir.
 
Hocam herkesin dini kendine, dininize karışamam fakat İslam doğruysa Ateist olan birisi sonsuza kadar Cehennemde yanacak, eğer İslam yalansa Müslüman olan birisi hiç bir şey kaybetmeyecek. Alınacak risk değil.
Bu dediğinizi düşünmeden söyleyen o kadar çok müslüman tanıyorum ki. Basit bir örnek vereyim: Müslüman bir kadın düşün, insanlar yazın ince kıyafetlerle terlememeye çalışırken o vücudu belli olmasın diye kalın kumaşlı giysiler ya da başörtüsü takıp 60-70 yıllık kısacık ömründe her yaz cehennemi yaşıyor ( Üstelik vücudum azıcık belli olsa tahrik etmiş olurum diye inandığı kişiler de çoğunluğu oluşturan diğer müslüman erkekler). Bunun gibi birçok örnek sayarım. Düşünmeden konuşuyorsunuz.
 
Ben uyku felci, karabasan tarzı bir olay yaşamadım ama bir gün uyuyordum kabus gördüm işte gördüğüm kabusta şöyle bişiydi ben bir yolda ıssız karanlık bir evin içine girdim ve girdiğimde her yer kapkaranlıktı sonsuza kadar karanlıkta aşa düşüyordum düşerken bir anda uyandım inanılmaz bir korku hissettim nefes nefese kaldım ve ister inanır ister inanmazsınız gayet duyulur bir şekilde kahkaha attılar bana artık cin midir şeytan mıdır orasını bilmem bayağı garip bir olaydı anlatayım dedim öyle.
 

Geri
Yukarı