Uyku nasıl giderilir?

nescafe cappuccino 2 yada daha fazla tek bardakta içerseniz uyku güzel kacirir
 
Bir çay kaşığı kahve tozunu direkt boğaza dökerek de uykunuzu giderebilirsiniz. Ben bir keresinde hiç uyumamıştım. Sabah okula gitmeden önce uyuyacak gibi oldum. Direkt gittim bu dediğimi yaptım. Ağzıma dökeceğime boğazıma döktüm az kalsın boğuluyordum ama çok fena uykum açıldı arkasından su içtim geçti. Zararlı değilse deneyin.
 
Bence soğuk su ile banyo yap(veya yüzünü soğuk suyla yıka) sonra geç bilgisayara oyun oyna ben mesela oyun oynarken uykum olmuyor ama YouTube falan izlerken uykum geliyor.
 
Çok farklı çözüm vardır ancak kahve bunun cevabı değildir. Kahve uykunun uzatmalara gitmesine yardımcı olmak için kullanılır. Eğer amacınız uyku gidermekse bunun tek ilacı uyumak. Yaşınıza bağlı olarak 8 saatlik uykuyu 6 saate indirebilirsiniz. Son zamanlarda şunu farkettim 6 saatlik uykuda daha dinç oluyorum ve gün içerisinde uykum gelmiyor. Ayrıca 8 saat uyuduğum dönemlerde birkaç aylığına farklı bir yöntem denemiştim: gece 11'de uykuya dalmaya başlayacağınız şekilde yaklaşık 3-4 saatlik bir uyku yapıyorsunuz. Bunu zamanla 2-3 saat civarına indirebilirsiniz, ama yavaş yavaş yapmanızı öneririm. Bu gece uykusunun haricinde gün içerisinde uykunuz gelmesi durumunda duruma bağlı 10-20'lık uykular çekebilirsiniz. Ancak bu küçük uykularda dikkat etmeniz gereken 2 temel unusur var:
1. Asla 30dk'ya varmayacak bu uykular. Ben 28 dk yapmıştım bu sınırı.
2. Bu küçük uykularda olabildiğince sessiz ve karanlık bir ortam oluşturup o şekilde yapmanız daha iyi uykunuzu almanızı sağlayacaktır. Ses konusunda en olmadı kulaklık takıp müzik açmayabilirsiniz.

Ben bu yöntem ile 8 saat uyumam gereken yaşlarımda günde 4-4:30 saat uyuyarak oldukça dinç bir şekilde günlerimmi geçirmiştim. Yöntemi nerden bulduğumu hatırlamıyorum, ilginizi çektiyse internetten biraz araştırmanızı tavsiye ederim. Yanlış yaptığım yerler olmuş olabilir.
 
Bilgisayarına macOS kurmayı dene. Android telefonun varsa custom rom/root at. :)
 

Yeni konular

Geri
Yukarı