Uyku nasıl giderilir?

Yattığın odanın düzgün havalanması bayağı fark yaratıyor. Odan küçükse kapısını örtüp yatıyorsan sabaha kadar havası çok kötüleşir. Bir de akşamları terliyorsan ya da üşüyorsan gene uykunu bozar bu durum.

Yediğin yemeklerde etken mesela ben karbonhidrat ağırlıklı beslenince 1-2 saat halsizlik yaşıyorum. Bazı insanlar halsizliğine rağmen kendini işine dersine verebiliyor. Ya da o yorgunluğu daha az daha çok yaşayabiliyor. Günlük aldığın protein miktarı vitamni ve mineral miktarıda halsizlik ve uykunu etkileyebilir.

Odan çok aydık ise yatarken 3D göz bandı ya da siyah perde alabilirsin. Gürültüden dolayı uyanıyorda olabilirsin. Bunun içinde kulak tıkacı takıp yatabilirsin. Ben sürekli kullanıyorum kulak tıkacını sünger olanları sıkıp kulanığınıza yerleştirince kulağınızda şişiyor. Sünger ısınınca da yumuşuyor ondan dolayı rahatsızlık vermiyor.

Arkadaşlar önceden çok yaptığım bir eylemdi ancak şu an akşam 8 de bile kalksam sabah 7'de enerjim kalmıyor ve okulum 9'da başlıyor.
Benim bugün okula uyamadan gitmem lazım hem uyku düzenimi düzeltmem için.
Uykumu nasıl götürtürüm eskiden çok yapıyordum. Şu an vücut uykusuz kalıyor neden olduğunu anlamadım. Stresden vb büyük ihtimal.
Kısaca nasıl uykuyu götürürüm.

Seni heyecanlandıran şeyleri yap heyecanlanmak her zaman uykumu gider miştir.

Üşenme, zayıflığı reddet, muhtemelen bulunduğun durum büyük oranda psikolojik.
Zihnini açacak bir takım aktiviteler yapabilirsin, duvar tenisi oynamak gibi. Ve kafein, kokain kadar etkili değil ama öldürmüyor ve yasal.

Arkadaşlar önceden çok yaptığım bir eylemdi ancak şu an akşam 8 de bile kalksam sabah 7'de enerjim kalmıyor ve okulum 9'da başlıyor.
Benim bugün okula uyamadan gitmem lazım hem uyku düzenimi düzeltmem için.
Uykumu nasıl götürtürüm eskiden çok yapıyordum. Şu an vücut uykusuz kalıyor neden olduğunu anlamadım. Stresden vb büyük ihtimal.
Kısaca nasıl uykuyu götürürüm.

Uyku ilacı kullanman gerek ben kullanıyorum ATI bile devirir istersen ismini söyleyeyim reçetesiz satılıyor.

@nospanti Öyle beğenmedim atıp kaçmak yok. Ne oldu, kuyruk acın nedir? Kahve en iyi çözümdür demişim, yalan mı? Kafein denen madde enerjik kalmamızı sağlıyor. Kahvede de bol bulunur, özellikle filtre kahvede. Kendinizi meşgul edin dememin nesi yanlış? Bir yere dalarsanız demişim. Siz 1 gün uykusuz kalıp, bir yere dalınca uyumuyor musunuz? Nedir arkadaşım bu beğenmedim sevdanız?

@nospanti Öyle beğenmedim atıp kaçmak yok. Ne oldu, kuyruk acın nedir? Kahve en iyi çözümdür demişim, yalan mı? Kafein denen madde enerjik kalmamızı sağlıyor. Kahvede de bol bulunur, özellikle filtre kahvede. Kendinizi meşgul edin dememin nesi yanlış? Bir yere dalarsanız demişim. Siz 1 gün uykusuz kalıp, bir yere dalınca uyumuyor musunuz? Nedir arkadaşım bu beğenmedim sevdanız?
Bro kahve bende uyku yapıyor ve kafein bağımlılık yapan bir madde o yüzden tavsiye etmem, ayrıca haftada toplam 36 saat uyuyorum mesai sistemi sağolsun ve haftanın bitti gün yani gece mesaisinden (22:30/06:30) çıktığım gün, günüm çöp olmasın diye hiç uyumuyorum( yani toplam 34 saat uyanık kalıyorum) ve bunun için hiç kahve kullanmam gerekmedi

Son düzenleme:
Bro kahve bende uyku yapıyor ve kafein bağımlılık yapan bir madde o yüzden tavsiye etmem, ayrıca haftada toplam 36 saat uyuyorum mesai sistemi sağolsun ve haftanın bitti gün yani gece mesaisinden (22:30/06:30) çıktığım gün, günüm çöp olmasın diye hiç uyumuyorum( yani toplam 34 saat uyanık kalıyorum) ve bunun için hiç kahve kullanmam gerekmedi
Kafein yoksunluğu 4-5 günde geçer, ciddi maddelerle kıyaslanmamalı.

Bro kahve bende uyku yapıyor ve kafein bağımlılık yapan bir madde o yüzden tavsiye etmem, ayrıca haftada toplam 36 saat uyuyorum mesai sistemi sağ olsun ve haftanın bitti gün yani gece mesaisinden (22:30/06:30) çıktığım gün, günüm çöp olmasın diye hiç uyumuyorum( yani toplam 34 saat uyanık kalıyorum) ve bunun için hiç kahve kullanmam gerekmedi

Ustam başın ağrımıyor mu ya nasıl yaşıyorsun öyle alışıyor mu bünyen zamanla? Cumartesi pazar öyle yaptım sonra 9 saat uyudum yetti ama zararlı gibi geliyor bana.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı