Uyku problemi nasıl çözülür?

Sizde galiba çok düşünüyorsunuz ben gibi yatakta. Sorunu ben YKS senemde çözmek zorunda kalmıştım. Kafanı bir şeylerle meşgul etmen gerek dostum. Mesela müzik dinlemek bende işe yarıyor. Müzik dinlerken sözlere dikkat ederim. O yüzden kendini tekrar etmeyen şarkılar iyi oluyor. Rap müzikte genelde her satırı farklıdır. POP müziğe girmiyorum ya da yatmadan önce kitap okuyup beynini yorman ve uyuya kalman. Bunlar bir doktor tavsiyesi değil sadece kendimde işe yarayan tavsiyelerdir. Sizde de işe yaraması dileği ile...

Ne yaparsam yapayım uyuyamıyorum erkenden yatıyorum ama yatakta dört dönüyorum sabaha karşı anca uyuyabiliyorum 2-3 saatlik uykuyla tüm gün gün zombi gibi geziyorum önerileriniz nelerdir? Gün içinde spor yapıyorum hareketsiz kalmıyorum. (ayran, süt, papatya çayı falan etki etmiyor.)
Etkisi olur mu bilmiyorum ama ben kitap okuyunca uyumayacağım varsa da uyuyorum.

Yorulmadığınız için böyle oluyor olabilir mi? Çalışıyor musunuz?
Bende uykusuzluk zirve yaptığı dönemde hem fiziksel hem de zihinsel olarak yoran bir işte çalışıyordum ve eve gidince uykumun gelmesi yine uzun sürüyordu. Kişiden kişiye değişiyor bu nedenle en iyisi bir psikiyatra görünmesi.
Etkisi olur mu bilmiyorum ama ben kitap okuyunca uyumayacağım varsa da uyuyorum.
Bende tam tersi etki uyandırdığı da oluyor. Yatağa uzanıp okumaya başlıyorum ve okudukça uykum tamamen kaçıyor. Kitabın devamında ne olacak diye okumaya devam ediyorum. Sonra bir saate bakıyorum ki 2 saat geçmiş. 😅

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı