Uykuya geç dalma sorunu

Sabah akşam bilgisayar başında zerre yorulmadan yaşıyorsan çok normal. Yukarıdaki arkadaş da yazmış, Herkes aynı dönemlerden geçiyor sanırım :). Fiziki aktivite tavsiye ederim, sağlam yoracak cinsten. İşin zorlaşında zaten yatağa 9.15 kala uyumuş oluyorsun.
Ağrı kesici veya sinir ilaçları uyku getiriyor. Ya da yöresel ilaç olarak ayran içebilirsin.
Çok gerekmediği sürece ilaç içmeyin beyler neden içiyorsunuz. Böbreğinize vücudunuza zarar, gelecekte ilacın size etkisi azalacak vs. vs. Tanı konmuş insomnia hariç uyku için ilaç almayın.

Sabah akşam bilgisayar başında zerre yorulmadan yaşıyorsan çok normal. Yukarıdaki arkadaş da yazmış, Herkes aynı dönemlerden geçiyor sanırım :). Fiziki aktivite tavsiye ederim, sağlam yoracak cinsten. İşin zorlaşında zaten yatağa 9.15 kala uyumuş oluyorsun.
Parkur yapıyorum ben, 15 dk geçmeden yoruluyorum :).

Her zaman uyumaya çalışıyorum ama uyuyamıyorum, bir şeyler düşünmeye başlıyorum ve sonra hiç uyuyamıyorum. Nasıl daha erken uykuya dalarım?
Uyku probleminden dolayı sakın ilaç kullanma derim. En ufak bir problemde ilaç alıyorsunuz. Kimyasal ortamda üretilmiş herşey illa bir zararı oluyor. Onun yerine uyurken loş ışıkta kitap okumanı tercih ederim.

Çok gerekmediği sürece ilaç içmeyin beyler neden içiyorsunuz. Böbreğinize vücudunuza zarar, gelecekte ilacın size etkisi azalacak vs. vs. Tanı konmuş insomnia hariç uyku için ilaç almayın.
Bildiğim kadarıyla Parol, Novalgin tarzı ilaçlar reçetesiz ilaçlar olduğu için önerdim. Eğer riskli diyorsanız ayran kullanabilir.

Uykuya dalman 10 dk sürmesi normal. Benim bazen 1-2 saat sürdüğü bile oluyor. Sen dinlenmene bak. Dalacam kafasıyla yatarsan uyuyamazsın.
Aynen 10 dakika bir şey değil, 1 saat bile normal kimi zaman.

Yanlış anlaşılma olmasın, ağır ilaçlar değil bunlar, yine de gerek yok kullanmayın.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı