Uyuyamamak

Mavi ışıktan uzak durmalısın. Yani bilgisayar, televizyon, telefon vs. bunlar filtresiz durumda mavi ışık saçan araçlardır ve mavi ışık da uyku kaçırır. Onun haricinde günlük uyku öncesi yaptığın rutinleri düşün. Bu rutinler de bir değişiklik olmuş olabilir fark etmeden. Psikolojik olarak bir şeyden etkilenmiş olabilirsin. Liste uzar da uzar kendini bizden daha iyi tanırsın sen, bunun çözümü de sende saklı.
 
Yatağa telefona bakmak için değil sadece uyumak için gir. Yatağa girmeden 30 dakika önce ışık saçan ekranlardan bırakmış ol.
 
Papatya çayı aldım, bakalım göreceğiz. Boğazımı ağrıttı şu an.
Hocam Papatya çayı içtikten sonra kulaklığınızı takın telefonunuza, Mynoise adlı siteden kendinize uygun ortamı açıp uykunun ve rahatlığın keyfine bakın.

Mynoise, çeşitli ortam seslerini dinlemenizi sağlayan ve onların üzerinde değişiklik yapmanızı sağlayan bir uygulama. Sizi mayıştıracak ve rahat hissettirecek bir ortamın sesini açın, mesela gök gürültüsü, yağmur sesi, karlı havada bir yürüyüş, güzel bir sahil, okyanusun sesleri gibi. Dinlemeye başlayın, çok yardımı dokunuyor.

 
Aynı şeyleri yaşıyorum. Bir yerden sınav stresi bir yandan bir aile bireyimi kaybedeceğim aklıma geliyor ve uyuyamıyorum, sevdiğim hobilerimi yerine getiremiyorum bunun için vücudu terletmeyecek fakat yoracak bir kaç egzersizden sonra uyumayı deneyin.
 

Geri
Yukarı