Uzanırken kalbe bıçak saplanması

Yatıyordum uyuyacaktım tam kalbimin olduğu noktaya bıçak saplanır gibi oldu 2 saniye sürdü kalp krizi geçiriyorum sandım acaba kalp krizinin habercisi mi bu durum?
Kalp kapakçığında kalınlaşma ,sertleşme vs böyle birkaç durumdan dolayı olduğu yüksek ihtimal. Genelde korkulacak birşey olmaz ilerleyen durumlarda ilaç ve ayda 1 tane olan ağır diyebileceğim iğnelerden başlanır. Basit bir EKO ve EKG ile görülebilir. Kardiyoloji bölümüne sıra alıp kontrol olmak istiyorum dediğinizde kafanızda soru işareti kalmayacaktır. Ayrıca yorgunluk ,stres benzeri sebeplerde olmasıda muhtemel. Umarım sağlığınız yerindedir. Geçmiş olsun sağlıklı günler dilerim ..

Arkadaş kötü bir şey söylememiş kafana takma geçer demiş. Kafana takmıyorsan problem yok zaten. Neden bu kadar agresif çıkıştın ergenlik dönemi regl falan mı acaba?

Galiba okumanda problem var. Aksine pozitif bir şekilde yazmıştım agresif bir şekilde yazmamıştım. Ama şu an agresifim seninde agresif bir biçimde yazdığın gibi galiba ergenlik dönemindesin.
Bende yaşadım biliyorum çünkü ondan söyledim kalp değişik bir organ oraya kafayı taktıkça daha çok yaşarsın o sorunu. Ama için rahat etmeyecekse kardiyolojiye git ben gitmiştim ekg, eko çekildi sıkıntı çıkmadı.

Yok ya kafama takmıyor. Yıllardır olan ve ayda yılda bir olan şey zaten.

Yok öyle değil, durduk yerde oluyor sanki kalp içindeki bütün kanı pompalayıp 1sn duruyor gibi oluyor onun gibi bir his. Anlatması çok zor.

Ekstrasistol yani kalbin fazladan atmasina denir. Kalbin durup yeniden çalişmasi ya da goğsünde bir kuşun kanat çirpmasi gibi tarif edilebilir. Tek başina bir hastalik değildir ve çoğu zaman zararsizdir fakat kontrol edilmesinde fayda var. Kardiyoloji bölümüne gidip ekg, eko gerekirse efor testi yaptirabilirsin. Efor sirasinda olmuyorsa pek önemsenmez. Geçmiş olsun.

Ekstrasistol yani kalbin fazladan atmasina denir. Kalbin durup yeniden çalişmasi ya da goğsünde bir kuşun kanat çirpmasi gibi tarif edilebilir. Tek başina bir hastalik değildir ve çoğu zaman zararsizdir fakat kontrol edilmesinde fayda var. Kardiyoloji bölümüne gidip ekg, eko gerekirse efor testi yaptirabilirsin. Efor sirasinda olmuyorsa pek önemsenmez. Geçmiş olsun.

Normal günlük hayatta spor yaparken falan bir şey olmuyor. Sıkıntı olduğunu sanmıyorum.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı