VA, IPS, TN panel ve G-Sync FreeSync Monitör

Daha fazla  
Hayırlı günler herkese, Yakın zamanda bir sistem aldımda. Ekran kartı olarak RTX 2060 ve işlemci olarak Ryzen 5 3600X var.

Şimdi benim monitör seçiminde kafamı çok karıştırdı özellikler. Oyun olarak bazı Online oyunlar LOL, overwatch gibi bazı multiplayer oyunlar, Wither Skyrim gibi single oyunlar oynayacağım.

Okuduğum kadarıyla TN panel performans olarak iyi ama renk olarak ve bazı buna benzer dezavantajı var. IPS panelde renk olarak çok daha iyi ama performans olarak daha kötü olduğu söyleniyor. VA panelse ikisinin ortası olduğu söyleniyor.

Öte yandan şu G-Sync ve FreeSync olayı var. Bunlarında önemi olduğunu okudum. Örnek olarak ben AOC C24g1 alacaktım ama bu monitörde FreeSync varmış bende iste RTX2060 var. Bunun ne kadar önemi var bilemiyorum.

Böyle bir durumda hangi paneli tercih etmeliyim VA mı IPS mi TN mi bunlar dışında Ekran kartında mutlaka G-Sync olanımı almalıyım? Bu konuda yardıma ihtiyacım var. Bu konuda bilgi sahibi abilerimizden yardım talep ediyorum. Lütfen yardımcı olabilir misiniz :)

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı