VA panel vs IPS panel

cc11

Hectopat
Daha fazla  
Burada günlerdir baktığım konulara açtığım konulardan öğrendim ki IPS Panel de VA panel de parlaklık düşürmeden 1 ms vermiyormuş.

O halde hangisi alınmalı?

Son düzenleyen: Moderatör:
IPS güzeldir. Ben VA kullanıyorum IPS hasreti çekmedim. Gerçekten kalite olarak çok iyi. Gecikme süresi olarak da güzel. IPS panel alacaksan gecikme süresinin düşük olmasına dikkat et.
Ben şahsen VA öneriyorum. IPS monitör de kullandım. IPS'de gerçekten çok güzel ama uzun kullanım sırasında biraz göz ağrıtıyor. Parlaklığını baya düşürmek gerekiyor. VA tam böyle hem görüntü ve oyuna hitap ediyor bence.
Asus TUF Gaming VG24VQ 23.6'' 1ms 144Hz FreeSync Full HD Kavisli Gaming Monitör (qp.com.tr) Bu monitörü almayı düşünüyorum. IPS Panel olarak bi MSI var fakat çok fazla ölü piksel çıkıyormuş kronik olarak ve 3 ölü pikselden fazla olmazsa değişim yapmıyolarmış v.s
İlla "Curved" olsun diyorsan mecbur VA alacaksın :D.
Renklerle işiniz varsa kesinlikle IPS almanız lazım. Oyun için ise pek farketmez, hangisini uygun bulursanız alın.
İlla curved merakım yok fakat hem oyun oynuyorum FPS özellikle hem de dizi film izliyorum.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı