VA panel vs IPS panel

Bütçe
3300
Baktığınız Neo G8 scanline sorunlu, en azından çoğu ünitede şikayet fazla. Sonradan düzeltildi mi bilmiyorum ama zamanında olduka fazla şikayet vardı bu konuda. Eğer scanline sizin için sorun değilse veya scanline olmayan bir Neo G8 alırsanız hepsini katlayacak düzeyde bir model. Ona alternatif olarak biraz daha zayıf ama hala üst düzey Neo G7 var. Bu modelde şikayet daha az. İkisi de gerçek HDR deneyimi veriyor. Monitors unboxed Neo G7'yi best HDR LCD olarak öneriyor hatta.

MSI da VA monitör alacaksanız MSI MAG275CQRf qd alabilirsiniz. Bunun E2 versiyonu da çıktı. İncelemesini bulamadım. G65B genel olarak daha iyi olsa da alternatif olması açısından söylüyorum.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

MSİ alternatif güzel oldu. Ayrıca sorunlu bir modeli birde teşhir olarak almayayım. Neo G7'ye hemen bakacağım olmadı G5'de kesin karar kılarım gibi hissediyorum.

Rica ederim, monitörler öyle kağıtüstü özelliklere bakarak alınacak şeyler değiller. Özellikle VA ise ekstradan dikkat etmeniz gerekiyor. Size tavsiyem monitors unboxed, PC monitors, TFT central, rtings, techless, GTID vb profesyonel incelemecilerin yorumlarına bakarak monitör seçmeniz yönünde. Bu tarz kanalların tavsiye ettiği monitörleri alırsanız pişman olma ihtimaliniz düşük. Hatta bir modele karar verdiğinizde iyi olduğunu teyit etmek için diğer profesyonel incelemecinin de yorumuna bakın. Nokta atış seçim yapmış olursunuz.
Buralara kesinlikle bir göz atacağım önce kararım netleşsin şu an G7 modeline göz atmak istiyorum umarım bütçeme uyuyordur, uymasa bile g5 modeli var nasılsa.

MSI alternatif güzel oldu. Ayrıca sorunlu bir modeli bir de teşhir olarak almayayım. Neo g7'ye hemen bakacağım olmadı G5'te kesin karar kılarım gibi hissediyorum.

G5 VA almayın, Samsung'un üst seviye VA monitörleri çok iyi olsa da giriş seviye modelleri ya kötü ya da iyi değil.

Detaylı bilgi için şu 2 rehbere bakabilirsiniz:

IPS'den şaşma ben ilk aldığım zamanlar TN'den IPS'ye geçmiştim gerçekten TN kullandığım zamanlara üzüldüm.

Samsung markası dışında bende IPS'e sıcak bakıyordum ama gözlerimle gördüğüm beni çok etkiledi denk gelseniz anlarsınız o kadar IPS arasında neredeyse arkadaşıma bak bu kesin IPS dedim baktık :D VA çıktı yanında ki IPS ASUS sırıtıyor öylece.

G5 VA almayın, Samsung'un üst seviye VA monitörleri çok iyi olsa da giriş seviye modelleri ya kötü ya da iyi değil.

Bir hata yapmışım G6'dan bahsediyormuşum G5 değilmiş. Tam adı şu şekilde 32" Odyssey G6 G65B 2K 240 Hz Gaming Monitör. Özellikleri gayet tatmin etti. Uyarı için teşekkürler.

bakabilirsiniz:
https://techolay.net/sosyal/konu/va...risi-monitorler-alinabilir.44837/#post-510818
Vay bu listeler harika inceleyip buraya tekrar döneceğim sonunda rahat bir nefes aldım kafayı yiyecektim böyle saçma bir araştırma takıntım var bir şey alırken çok rahatladım şimdi.

Samsung markası dışında bende IPS'e sıcak bakıyordum ama gözlerimle gördüğüm beni çok etkiledi denk gelseniz anlarsınız o kadar IPS arasında neredeyse arkadaşıma bak bu kesin IPS dedim baktık :D VA çıktı yanında ki IPS ASUS sırıtıyor öylece.

Bir hata yapmışım g6'dan bahsediyormuşum G5 değilmiş. Tam adı şu şekilde 32" Odyssey G6 G65B 2K 240 Hz Gaming monitör. Özellikleri gayet tatmin etti. Uyarı için teşekkürler.

Vay bu listeler harika inceleyip buraya tekrar döneceğim sonunda rahat bir nefes aldım kafayı yiyecektim böyle saçma bir araştırma takıntım var bir şey alırken çok rahatladım şimdi.

Link'i düzelttim. İki rehberede bakmanızı öneririm.

Monitör seçerkende şu kriterleri göz önünde bulundurmalısınız:
G6 G65B oldukça kaliteli. 11k bandında yapıştırıp geçebilirsiniz. Onda da bazen scanline şikayetleri olabiliyor. Popüler bir model olsa da aşırı bir şikayet duymadım. Ya az denk geliyor ya da kullananlar fark etmiyor.
Eğer renk gamutu konusunda işin cılkını çıkarmak istiyorsanız IPS olarak MSI MPG274URF qd alabilirsiniz.
sRGB değerine buyurun kendiniz bakın:

IMG_3281.jpeg

%150 anlarımda %172 ile suyunu çıkartmış MSI.

Son düzenleme:
Link'i düzelttim. İki rehberede bakmanızı öneririm.

Monitör seçerkende şu kriterleri göz önünde bulundurmalısınız:
G6 G65B oldukça kaliteli. 11k bandında yapıştırıp geçebilirsiniz. Onda da bazen scanline şikayetleri olabiliyor. Popüler bir model olsa da aşırı bir şikayet duymadım. Ya az denk geliyor ya da kullananlar fark etmiyor.
Eğer renk gamutu konusunda işin cılkını çıkarmak istiyorsanız IPS olarak MSI MPG274URF qd alabilirsiniz.
sRGB değerine buyurun kendiniz bakın:

Eki Görüntüle 2510576

%150 anlarımda %172 ile suyunu çıkartmış MSI.

G6 G65B 11k nasıl kral 13 bin küsurü var %5'ten yararlanırsam 12 500 civarı oluyor uyguna bir yerde denk mi geldin? Sonunda kararlarım netleşti dün birkaç mağaza gezdim falan sırf bu iş için yakında bir yerde G6 varmış gidip canlı canlı inceleyerek siparişimi tamamlamayı düşünüyorum. Scanline şikayeti 240 Hz de oluyormuş umarım gözüme batmaz yani her türlü kararım G6 oldu şu an da bu kararsızlık felcinden kurtulmama vesile oldunuz. Üstat bu arada meraktan soruyorum "%150 anlarımda %172 ile suyunu çıkartmış MSI." derken MSI'da böyle bir oran mı var çok iyi bir şey değil mi kağıt üzerinde?

G6 G65B 11k nasıl kral 13 bin küsurü var %5'ten yararlanırsam 12 500 civarı oluyor uyguna bir yerde denk mi geldin? Sonunda kararlarım netleşti dün birkaç mağaza gezdim falan sırf bu iş için yakında bir yerde G6 varmış gidip canlı canlı inceleyerek siparişimi tamamlamayı düşünüyorum. Scanline şikayeti 240 Hz de oluyormuş umarım gözüme batmaz yani her türlü kararım G6 oldu şu an da bu kararsızlık felcinden kurtulmama vesile oldunuz. Üstat bu arada meraktan soruyorum "%150 anlarımda %172 ile suyunu çıkartmış MSI." derken MSI'da böyle bir oran mı var çok iyi bir şey değil mi kağıt üzerinde?

Sürekli indirime giriyor. Samsung'un sitesinde şu an 12K, biraz bekleyin.

Kesin scanline çıkmıyor. Mağazadan alacaksan kutusunu açtırıp kontrol ettirebilirsin. Dakika 4:35 açıp izleyin.

Kâğıtüstünde değil %172, ölçüm cihazıyla ölçülen değer o yani aşırı yüksek. Benim monitör de %165 çıkıyor mesela. Benim minimum tavsiye ettiğim %125, mesela ASUS ROG XG27acs %130 çıkıyor. Dell G2724D %122 çıkıyor. Philips 27M2N5500 %140 çıkıyor. %150 üstü aşırı fazla, görüntü o kadar doygun olmaya bağlıyor ki insan tenleri kırmızımsı bir hal almaya başlıyor. Bunun için icc profili kullanmak şart. Oyunlarda çok iyi oluyor orası ayrı.

Sürekli indirime giriyor. Samsung'un sitesinde şu an 12K, biraz bekleyin.

Kesin scanline çıkmıyor. Mağazadan alacaksan kutusunu açtırıp kontrol ettirebilirsin. Dakika 4:35 açıp izleyin.

Kâğıtüstünde değil %172, ölçüm cihazıyla ölçülen değer o yani aşırı yüksek. Benim monitör de %165 çıkıyor mesela. Benim minimum tavsiye ettiğim %125, mesela ASUS ROG XG27acs %130 çıkıyor. Dell G2724D %122 çıkıyor. Philips 27M2N5500 %140 çıkıyor. %150 üstü aşırı fazla, görüntü o kadar doygun olmaya bağlıyor ki insan tenleri kırmızımsı bir hal almaya başlıyor. Bunun için ICC profili kullanmak şart. Oyunlarda çok iyi oluyor orası ayrı.

Teşekkür ettim ben 32" olanı %5 indirimle Samsung sitesinden alacağım öğrenci indirimi vs varmış öğrenci arıyoruz arkadaşla :D rahat nefes alabilirim sonunda ürünü buldum el kötü 12500 TL'ye alıyorum bu G6 32"yi

Teşekkür ettim ben 32" olanı %5 indirimle Samsung sitesinden alacağım öğrenci indirimi vs varmış öğrenci arıyoruz arkadaşla :D rahat nefes alabilirim sonunda ürünü buldum el kötü 12500 TL'ye alıyorum bu G6 32"yi

G6'nın OLED versiyonu da 18K'ya iniyor haberin olsun. Onun kontrast oranı sonsuz, renk gamutu daha yüksek ve daha hızlı bir monitör.

360hz versiyonu da 20k bandına düşüyordu, onun stokları bitti diye biliyorum. İncelemesi burada var:

G6'nın OLED versiyonu da 18K'ya iniyor haberin olsun. Onun kontrast oranı sonsuz, renk gamutu daha yüksek ve daha hızlı bir monitör.

360Hz versiyonu da 20k bandına düşüyordu, onun stokları bitti diye biliyorum. İncelemesi burada var:

Kral 32" istiyorum yoksa onu gözüme kestirmiştim öğrenci indirimi mağazasında monitör alanı boş stoklar bitmiş. G6 yok maalesef OLED yanıyor diyorlar ben aşırı kullanırım öyle yanacak korkusu beni sarmaz kararım kesin G6 LED bulursam bütçe uyarsa mini LED versiyonunu alırım o kadar. Dün attıklarından sonra mini LED'in üstü yok benim için kullanım koşullarımda.

Kral 32" istiyorum yoksa onu gözüme kestirmiştim öğrenci indirimi mağazasında monitör alanı boş stoklar bitmiş. G6 yok maalesef OLED yanıyor diyorlar ben aşırı kullanırım öyle yanacak korkusu beni sarmaz kararım kesin G6 LED bulursam bütçe uyarsa mini LED versiyonunu alırım o kadar. Dün attıklarından sonra mini LED'in üstü yok benim için kullanım koşullarımda.

3 yıllık burn-ın testi yapıldı aslında, hala LCD panellerden çok daha iyi duruyor.

Kendimde OLED kullanıyorum, tavsiye ederim. Fiyatı bu kadar ucuz olmasa eyvallahta 18k OLED için bedava bence.

Desktop Screenshot 2025.06.13 - 14.42.41.22.png

Desktop Screenshot 2025.06.13 - 14.41.52.12.png

Desktop Screenshot 2025.06.13 - 14.46.07.38.png

Benim monitörden birkaç görsel paylaşayım hatta.

IMG_3108.jpeg

IMG_2939.jpeg

IMG_2722.jpeg

IMG_2575.jpeg

IMG_2940.jpeg

IMG_2604.jpeg

Son düzenleme:
Geri
Yukarı