VA panel vs IPS panel

Bütçe
3300
3 yıllık burn-ın testi yapıldı aslında, hala LCD panellerden çok daha iyi duruyor.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Kendimde OLED kullanıyorum, tavsiye ederim. Fiyatı bu kadar ucuz olmasa eyvallahta 18k OLED için bedava bence.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Eki Görüntüle 2511391

Eki Görüntüle 2511390

Eki Görüntüle 2511393

Benim monitörden birkaç görsel paylaşayım hatta.

Eki Görüntüle 2511394

Eki Görüntüle 2511395

Eki Görüntüle 2511396

Eki Görüntüle 2511397

Eki Görüntüle 2511398

Eki Görüntüle 2511399

Kral biliyor musun gece haritalarından oyunlarda gece olmasından demek ki bu yüzden nefret ediyormuşum :D hem bu 27" OLED alırsam benim Rampage SM365S'de emekliye ayrılmaz yancı olur yanmaz mı diyorsun yani :D yine yükseldim bak şu renklere bak RDR2'de akşamı sevdirir adama ondan mı chapter 4 de bıraktım ki onu dahi oynamak istedim şimdi. Sağ ol bu işi düşüneceğim bunu.

Kral biliyor musun gece haritalarından oyunlarda gece olmasından demek ki bu yüzden nefret ediyormuşum :D hem bu 27" OLED alırsam benim Rampage SM365S'de emekliye ayrılmaz yancı olur yanmaz mı diyorsun yani :D yine yükseldim bak şu renklere bak RDR2'de akşamı sevdirir adama ondan mı chapter 4 de bıraktım ki onu dahi oynamak istedim şimdi. Sağ ol bu işi düşüneceğim bunu.
IMG_3262.jpeg

IMG_3261.jpeg

IMG_3257.jpeg

10 yıllık oyun. Bence renk açısından bayağı iyi duruyor.

Aldım kral ayaları çok zor G6 VA aldım 32" IPS panelimle arasında öyle dağlar yok ama gerek hızı gerek renkleri canlılığı çok hoşuma gitti en çok da kendi hoparlörlerini kullanıyorum inanılmaz net ses veriyor :D şimdi fare bakıyorum öğrenci indirimi ile 11k ya geldi monitör. F/P üstünde.
Oled veya miniled haricinde çok büyük farklar beklememek lazım. Oyun moduna alıp tepki süresini “standart” olarak ayarlayın. Daha hızlı veya extreme yapmak inverse ghosting yapar.

Oled veya miniled haricinde çok büyük farklar beklememek lazım. Oyun moduna alıp tepki süresini “standart” olarak ayarlayın. Daha hızlı veya extreme yapmak inverse ghosting yapar.
Bahsi geçen Samsung monitörün 27inchlik versiyonunu almak cs, valorant gibi oyunlarda üzer mi? Single player ve online oyunlarını aynı anda oynayan birisiyim. Sırf online oyunlar için Dell G2724D almayı düşünüyorum. Düşüncelerinizi paylaşırsanız çok sevinirim.

Bahsi geçen Samsung monitörün 27inchlik versiyonunu almak CS, Valorant gibi oyunlarda üzer mi? Single Player ve Online oyunlarını aynı anda oynayan birisiyim. Sırf Online oyunlar için Dell G2724D almayı düşünüyorum. Düşüncelerinizi paylaşırsanız çok sevinirim.

Üzmez. G65B zaten 180Hz IPS monitörlerden hızlı.

3 yıllık burn-ın testi yapıldı aslında, hala LCD panellerden çok daha iyi duruyor.

Kendimde OLED kullanıyorum, tavsiye ederim. Fiyatı bu kadar ucuz olmasa eyvallahta 18k OLED için bedava bence.

Eki Görüntüle 2511391

Eki Görüntüle 2511390

Eki Görüntüle 2511393

Benim monitörden birkaç görsel paylaşayım hatta.

Eki Görüntüle 2511394

Eki Görüntüle 2511395

Eki Görüntüle 2511396

Eki Görüntüle 2511397

Eki Görüntüle 2511398

Eki Görüntüle 2511399

Bukalemundaki kıyaslama IPS vs OLED mi? O kadar fark ediyor mu?

Peki göz sağılığı için hangisi daha uygun? Uzun süre ekranda kalınıyorsa hangisi daha az gözü yorar?

PWM olup olmaması ve mavi ışık miktarı göz sağlığına etki eder. Testlere bakmak gerekir.
Ama OLED monitörlerin LCD'ye göre ayrıca artıları vardır. Işık sızması, IPS glow, bulutlanma vb sorunlar yoktur. LCD panellerde arka ışık bence gözleri fazla yoruyor. OLED de böyle bir sorun yok.
2 tane OLED panel var malum. Qd OLED ve woled. İkisinde de göz yorgunluğuyla alakalı şikayetler duydum, ancak bu nadir ve qd OLED'lerde daha fazla şikayet var.
IPS beni daha çok yoruyor ancak qd OLED de biraz gözlerimi yoruyor. Eğer en az göz yorgunluğu istiyorsan woled daha mantıklı olur.
Rtings'te titremeyle alakalı incelemelerinde bilgi veriyorlar.
İki farklı monitörden örnek:

IMG_3434.jpeg

IMG_3433.jpeg

Mavi ışık testi de şöyle:

IMG_3435.jpeg

Bir de ek olarak kesin bir bilgi olmasa da kullanıcı deneyimi ve kullananlardan gördüğüm kadarıyla geniş gamut monitörlerde gözleri biraz yoruyor.

Normalde sRGB görüntüyü geniş gamut DCI-P3 modunda izlediğimde veya oyun oynadığımda renkler çok doygun oluyor. Tamam güzel ancak gözlerimi alıyor. Bir de parlak kaplama olunca ekstradan canlılık oluyor. Qd OLED'ler hem daha yüksek gamutlara sahip hem de qd katmanı bence ekstra gözleri yoruyor. Bu yüzden gözlerim ağrıdığında veya yorulduğunda renkleri SRGB'ye sınırlayan sRGB modunu Dell de (creator) moduna alıyorum. Gözlerim rahatlıyor. Evet renkler soluyor ancak görüntü gerçekte zaten böyle. Geniş gamut modu gerçek renkleri değil doygun renkleri gösteriyor. Bence görüntüden çok gözlere önem gösteriyorsan mat kaplamalı woled en iyi tercih.

Benim oled kullanıcılarından gördüğüm ve kendi oled deneyiminden yola çıkarak yaptığım bir yorum. Bunun testi falan yapıldı mı bilmiyorum, araştırmakla da uğraşmadım ama dediğim gibi renkleri srgb moduna sınırlayınca gözlerim rahatlıyor. Redditte biraz araştırdığımda hem qd oled hemde woled deneyenlerin bir çoğu woled’in daha az göz yorduğunu söylüyor. Hemde çoğu kişi benim yaptığım gibi srgb moduna alıyor. Bende aynısını denediğimde işe yaradığını fark ettim.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı